fbpx
Promó

Hogyan téliesíthető a búvárszivattyú?

A tél beállta előtt még akad némi dolgunk a ház körül, a kertben. Ott van például az és öntözőrendszerek téliesítése. Sokan például úgy gondolják, hogy a mélyebb kutakban a búvárszivattyúnak nem lehet baja, mivel úgysem fagy be a víz. Azonban ez nem teljesen így van. A következő cikkben tehát megtudhatod, hogy miért olyan fontos a búvárszivattyú téliesítése. (Hirdetés)

A búvárszivattyú téliesítése

A tartós hideg valójában a búvárszivattyúban is képes károkat okozni. Emellett a tömlőkben maradt víz is lehet ártalmas, ha megfagy. Mivel télen nem kell öntözni, a búvárszivattyúra sincs szükség. Éppen ezért feleslegesen ne tartsuk a kútban a szerkezetet!

Ennek téliesítése csupán annyit takar, hogy kiemeljük a kútból, víztelenítjük, majd fagymentes helyen tároljuk tavaszig. A pihentetési időszak kitűnő alkalom arra, hogy elvégezzük a legfontosabb karbantartási feladatokat a következő szezonig.

A búvárszivattyúról bővebben

A búvárszivattyú más néven merülőszivattyú, amely egy légmentesen elzárt, motorral rendelkező, a szivattyútesthez csatlakoztatott eszköz. Ezt a szivattyúzás ideje alatt lemerítik a víz alá. Milyen előnyei vannak ennek a szivattyútípusnak? Nos, biztos, hogy megelőzi a kavitációt, ami gyakran nyomásesést eredményez a nagy emelési magasságnak köszönhetően, azaz a felszín és az üzemi közötti nagy eltérés révén. 

A hagyományos szivattyúkkal ellentétben ez a változat nem szívja, hanem a felszínre nyomja a folyadékot. Ezek a darabok általában nagyobb teljesítménnyel is bírnak. 

A búvárszivattyú beszerzése előtt tisztában kell lennünk azzal, hogy milyen mély a kút, milyen a benne lévő víz nyugalmi szintje, illetve a kutat érintő víz üzemi vízszintje. Amennyiben neked is szükséged van egy minőségi szerkezetre, akkor látogasd meg az AutomataÖntözőrendszer.com búvárszivattyú kínálatát, és szerezd be már most a következő szezonra a szükséges elemeket!

 

A víztelenítés jelentősége

A búvárszivattyún kívül, más öntözőrendszerhez tartozó alkatrész téliesítése is fontos. A szivattyú és egyéb alkatrészek esetén is az egyik legjelentősebb lépés a téliesítés során a víztelenítés. Miért olyan kihagyhatatlan ez a lépés? A rendszerben maradt víz fagyás esetén szétrepesztheti az egyes alkatrészeket, amely nem kevés plusz költséget eredményezhet nekünk.

Ehhez ajánlott kompresszort használni, amelynek segítségével az összes víz eltávolítható a rendszerből. A téliesítés azért van, hogy képesek legyünk megőrizni a kültéri berendezések jó állapotát. A fagykároktól való védelem lehetővé teszi a hosszú távú használatukat. 

Remélem, cikkemmel segítettem kicsit jobban megismerni a búvárszivattyút és annak téliesítésének legfontosabb teendőit. Ne feledd, a téliesítés elengedhetetlen, hogy megóvd kültéri szerkezeteidet a komolyabb károktól! Iktasd be még a téli pihenés előtt az utolsó kültéri teendőket!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: