fbpx
Tisza-tó élmények Kiskörei Vízlépcső Összes téma KÖTIVIZIG

Megdőlt az októberi és az éves kerékpáros rekord a Tisza-tónál 2020-ban

Közel 4900 kerékpáros haladt át a kiskörei üzemi hídon októberben, 2020-ban pedig összesen 70.000 - és ezzel megdőlt minden eddigi rekord.

Októberben 4896, a duzzasztóművön áthaladó kerékpárost számlált a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság Kiskörei Szakaszmérnöksége, ami jócskán meghalad minden eddigi 10. havi forgalmat- számolt be a rekordról Laczi Zoltán, a KÖTIVIZIG sajtóreferense honlapjukon.

Ugyanakkor már most, az év vége előtt két hónappal új éves rekordról is beszámolhatunk -tette hozzá-, miután az idei év első tíz hónapjában 70 252 biciklis hajtott át a Kiskörei vízlépcsőn, ami 13 293-mal több, mint az eddigi – 2018-ban felállított – egész évi csúcs.

Július eleje, a Tiszafüred-Poroszló kerékpáros hidak átadása óta hónapról-hónapra újabb és újabb kerékpáros rekordok dőlnek. A Tisza-tó körbekerékpározása egyre népszerűbb és egyre több kerékpárosinfrastruktúrát építenek ki számukra, így a  Hallépcsőnél egy frissítő pont fog épülni tavaszra.

Ha jövőre Te is szeretnéd körbetekerni a tavat, akkor itt tudsz hozzá kerékpárt bérelni:

Kerékpárkölcsönzés

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: