fbpx
Promó

MetaMask kriptotárca értékelő – Érdemes-e használni?

Kipróbáltuk a MetaMask nevű kriptotárcát, ez eredményt tovább olvasva megismerheted! (Szponzorált tartalom)

A kriptovaluták még alig-alig érzik a világgazdaságra helyezkedő nyomást, és noha az áruk egyre inkább lefelé megy, az igazság az, hogy a sokak által jósolt “kipukkanás” még mindig nem történt meg. Sőt, ha már itt tartunk, akkor azt is mondhatjuk, hogy most érdemes még kriptovalutát venni, mert várhatóan visszatérnek majd a korábbi árszintekre. Azért is érdekes lehet a kriptovaluta, mert a sok online kaszinó, mint a https://vulkanvegas.com/hu is elfogadja ezeket, így teljesen anonim módon intézheted a befizetéseket. A következőkben egy kripto-tárca, a MetaMask nevű tárca értékelőjét olvashatod!

Előnyök és hátrányok

Előnyök

  • Egyszerű letöltés és beállítás az eszközökön: A MetaMask beállítása egy számítógépen és több eszközön is egyszerű. Kezdd egy tárca létrehozásával, majd importáld azt az eszközök között a 12 szavas seed kifejezéssel.
  • Nincs személyesen azonosítható adatokat tartalmazó regisztrációs folyamat: A MetaMask csak egy pénztárca, nem pedig egy tőzsde. A pénztárca megnyitásához a felhasználóknak csak le kell tölteniük a szoftvert, anélkül, hogy személyazonosításra alkalmas adatokat cserélnének.
  • Több pénztárca létrehozása egy alkalmazáson belül: A MetaMask beállítása után a felhasználók több tárcacímet hozhatnak létre a blokkláncok között, ami még nagyobb anonimitást biztosít, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy különböző típusú tranzakciókhoz külön tárcákat különítsenek el.
  • Támogatja az összes ERC-20 tokent, NFT-t és több blokkláncot: A MetaMask felhasználók a tárcák segítségével Ethereum-kompatibilis tokeneket és non-fungible tokeneket (NFT) tárolhatnak több blokkláncon keresztül, beleértve az Ethereum fő blokkláncát, a Binance BNB blokkláncát, a Polygont, az Avalanche-ot és más teszthálózatokat.

Hátrányok

  • Nincs jelszó-visszaállítási lehetőség: A tárca visszaállításának egyetlen módja a tárca indításakor létrehozott 12 szavas magkifejezés. Mivel a MetaMask nem letéti tárca, a technikai támogatás nem tud segíteni a felhasználóknak a jelszavak vagy a magkifejezések visszaállításában.
  • Korlátozott technikai támogatás: A támogatási csatornák az önsegítő portálra, a közösségi hirdetőtáblára és az e-mailre korlátozódnak. A segítség ráadásul az alkalmazással kapcsolatos problémákra korlátozódik. Az ügyfélszolgálat munkatársai nem tudnak segíteni az elveszett jelszavakkal, elveszett magkifejezésekkel, hiányzó tranzakciókkal vagy lopott kriptopénzzel kapcsolatban.
  • Nem támogatja a Bitcoint: A MetaMask csak az Ethereum-alapú tokeneket támogatja, ami kizárja a világ legnagyobb kriptopénzét, a Bitcoint.

Jellemzők

A kriptopénzek két fő vonzereje a tokenek névtelen, biztonságos környezetben történő küldése és fogadása. A MetaMask mindkét kategóriában kiemelkedik. A MetaMask használatának megkezdéséhez a felhasználóknak egyszerűen le kell tölteniük a szoftvert, és új pénztárcát kell létrehozniuk anélkül, hogy bármilyen személyazonosításra alkalmas adatot megadnának, beleértve a nevüket, címüket vagy kényesebb adatukat. Ezenkívül a MetaMask nem letéti tárca, ami azt jelenti, hogy az adatokat nem tárolja központi adatbázisban, és a vállalat nem gyűjt felhasználói információkat a tárca használatáról. A tárca létrehozása után csak a felhasználó által kiválasztott jelszóval lehet hozzáférni, vagy a 12 szavas magkifejezéssel lehet azt helyreállítani.

A MetaMask pénztárca sokoldalú termék a piacon, többféle protokollt támogat a blokkláncok között. Amellett, hogy több mint 450 000 érmét támogat az Ethereum ERC-20 protokollon, a felhasználók nem-lenyomható tokeneket (NFT) is tárolhatnak a tárcában, és összekapcsolhatják azokat olyan piacterekkel, mint az OpenSea. A MetaMask több blokkláncot is támogat, köztük a BNB Chain (korábbi nevén Binance Smart Chain), a Polygon, az Avalanche és számos más tesztblokkláncot.

A MetaMask elsődleges pénztárcaként való használatának van néhány hátulütője. A legnagyobb hiba, hogy nem támogatja a világ legismertebb kriptopénzét, a Bitcoint. Ráadásul, bár a MetaMask támogatja a különböző blokkláncokat, a felhasználók nem tudják átküldeni érméiket egyikről a másikra, mert nincs natív híd. Például, ha a stablecoin USD érmét a BNB láncon tartod, nem tudod elküldeni egy Ethereum láncon lévő pénztárcába, mert ezek nem kompatibilisek. Ha egy felhasználó értéket akar átvinni a láncok között, akkor vagy egy másik lánc által támogatott tárcába kell küldenie, fiatban kell kivennie az értéket, és újra kell vásárolnia tokeneket a másik blokkláncon, vagy egy hidat kell használnia a tokenek láncok közötti mozgatásához.

Biztonság

A MetaMask sok szempontból a biztonságot a hagyományos biztonsági intézkedések helyett a felhasználói anonimitáson keresztül közelíti meg. Mivel a szoftver nem letéti jellegű számla, a MetaMask nem tárol semmilyen felhasználói adatot. Ehelyett a pénztárcákat a felhasználó által a beállításkor generált jelszó, a mobileszközökön a biometrikus adatok, valamint az egyedi 12 szavas magkifejezéssel történő helyreállítás védi. A technikai támogatás nem tud segíteni a felhasználóknak jelszavaik visszaállításában, ami még fontosabbá teszi a magkifejezést. Ha egy felhasználó elveszíti a magkódkifejezést, fennáll a veszélye, hogy örökre elveszíti a pénztárcájához való hozzáférést.

Mivel egyetlen pénztárca helyreállítására csak egy mód van több eszközön keresztül, ez a MetaMaskot is sebezhetővé teszi a hackerekkel, rosszindulatú szoftverekkel, például banki trójaiakkal, social engineering támadásokkal és más kriptopénz átverésekkel szemben. Mobil alkalmazás

A MetaMask pénztárcaalkalmazás elérhető az Apple App Store és az Android Google Play áruházban is, mindkét fontos okostelefonos platformot támogatva. Az App Store-ban a felhasználók több mint 22 100 értékelés alapján 4,6 csillagot adnak a MetaMasknak az 5-ből, míg a Google Play felhasználók több mint 85 000 értékelés alapján 4,6 csillagot adnak az alkalmazásnak az 5-ből. A panaszok nagy része mindkét áruházban arra vonatkozik, hogy a pénztárca automatikusan magas gázdíjakat állít be a tranzakciókhoz, és a beépített webböngésző használata lassú.

Ügyfélszolgálat

A MetaMask pénztárca nagyon korlátozott ügyfélszolgálatot kínál. A szolgáltatás a technikai problémákra korlátozódik, amelyeket a felhasználók a tárca személyes eszközeiken történő használata vagy a különböző blokkláncokkal való kapcsolatfelvétel során tapasztalnak. A felhasználók segítséget kaphatnak a saját maguk által vezetett Súgóközpont, a közösségi üzenőfal vagy a jegyrendszerük segítségével e-mailen keresztül történő kapcsolatfelvétellel. A weboldalukon keresztül nem érhető el élő támogatás.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: