fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma Kiskörei Vízlépcső KÖTIVIZIG

Pihenő-frissítő pont épül a Hallépcső mellett, 2022-ben kezdődhet a raftingpálya kivitelezése

Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke kedden, sajtótájékoztató keretében számolt be a Hallépcsőnél folyó munkálatokról, és a kerékpárosok idei számáról.

Kerékpáros rekord

2008 óta méreik Kiskörén, az üzemi hídon átkelő kerékpárosok számát, ami a Tisza-tó gátkoronájának leaszfaltozása és a nyári szezonban kerékpárútnak nyilvánítása óta folyamatosan nő. Eddig a rekordév 2018-ban volt, amikor 57 ezer bringás tekert át a hídon. 2019-ben ennél kevesebbet regisztráltak, de 2020-ban, a Tiszafüred és a Poroszló közötti híd átadása után ugrásszerűen megnőt a számuk, így új rekord született idén: több mint 70 ezer kerékpáros tekert át – számolt be az idei adatokról Fejes Lőrinc szakaszmérnök.

Újdonság a Hallépcsőnél

Aki idén már járt a Hallépcsőnél, az láthatta, hogy megkezdődött egy épület felhúzása is. Várhatóan a jövő évi szezonra fog elkészülni itt az egy emeletes pihenő-frissítő pont, ahol öltöző, mosdó és büfé is helyet kap. Ám nemcsak ez az egyetlen, ami megújul a Hallépcső környékén: jelenleg zajlanak a kiskörei üzemi híd felújítási munkáltatai, ami miatt időszakosan le van zárva. A projekt része az is, hogy a Hallépcső környékén lévő hepehupás, kátyús utat is rendbe teszik. A legfrissebb hírről is beszámolt: október 27-én megnyitották a gátsorompókat, és várhatóan november 2-án megkezdődik a tó téli vízszintjének beállítása.

Hallépcső pihenő frissítő pont

Raftingpálya Kiskörén

A Hallépcső mellett épülő raftingpályákról is beszámolt a szakaszmérnök. Mint elmondta, 2022-ben indul a kivitelezés, amelynek építési költségét a kormány is támogatja, míg a kezelését a Magyar Kajak-kenu Szövetség. Két pályát terveznek: az egyik a turisták, míg a másik a sportolók számára lesz fenntartva. A pályákat úgy készítik el, hogy az evezősöket a csónakukkal együtt húzza vissza egy gép a kiindulópontra. A pálya mellett klubépület is épül szociális helyiségekkel és öltözőkkel.

Hallépcső ősz

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: