fbpx
Promó

Így tartsd tisztán a masszázsmedencédet ősszel!

Az ősz megérkezésével beköszöntöttek a reggeli és az esti hidegek is, és ilyenkor érthetően sokkal jobban esik elmerülni a masszázsmedence meleg vizében, mint a nyári kánikula idején. Azonban ebben az időszakban sokszor kerül egy kis üröm az örömbe, hiszen a gyakoribb használat gyorsabb koszolódással jár, nem beszélve arról, ha lombhullató fa van a közelben, akkor a lehulló levelek és egyéb növényi részek jellemzően a medencében kötnek ki. De mit lehet tenni a szennyeződések ellen? Ennek jártunk utána. (Hirdetés)

Védekezz thermotetővel a szennyeződések ellen!

Amikor nem használod a masszázsmedencét, érdemes thermotetővel lefedni. Ez nem csupán a szennyeződésektől óvja meg a tiszta vizet, hanem melegen is tartja azt. Ugyanis azt fontos tudni, hogy a thermotető használata nélkül akár háromszorosára is emelkedhet a villanyszámla, hiszen a jakuzzi üzemeltetési költségeinek közel 65-70%-át a víz fűtésének költségei teszik ki. Tehát egy jól illeszkedő, minőségi anyagból készült thermotetővel a szálló por, a falevelek és a magas villanyszámla ellen egyaránt védekezhetsz.

Használj medence porszívót!

Mivel a thermotető sem non-stop van a masszázsmedencén, hanem minimum akkor lekerül róla, amikor elnyújtózol a jakuzziban, így van ideje a nagyobb szennyeződéseknek, mint a fent említett lehulló faleveleknek és egyéb növényi részeknek a medencébe jutni. Bizonyos részek viszont nem maradnak a víz tetején, hanem lesüllyednek az aljára. Ezeket elméletileg a vízszűrőnek kellene kiszűrnie, de vannak olyan méretes darabok, melyekkel a szűrők is nehezen küzdenek meg.

Erre jelent kiváló megoldást a medence porszívó, aminek a segítségével könnyedén eltávolíthatóak a medence aljáról a szennyeződések. Mivel a medence porszívó nem árammal működik, hanem a vákuum erejét használja, ezért alkalmazása biztonságos, ráadásul bárhol, akár a kert legtávolabbi pontjában is működtethető.

 

Ne feledkezz meg a szűrők tisztításáról sem!

Természetesen ősszel sem szabad megfeledkezni a masszázsmedence szűrőinek karbantartásáról. Általában a heti vagy maximum kétheti szűrőtisztítást szokták javasolni, de ebben az időszakban jobb, ha áttérsz a heti tisztításra.

Bár elméletileg elég, ha kivétel után erős vízsugárral mosod át a szűrőket, de ha biztosra szeretnél menni, érdemes kifejezetten erre a célra kifejlesztett tisztítószereket használni. Ezzel ugyanis egyrészt segíted a szűrők hatékonyságát, másrészt a szűrőrendszer megfelelő működésének szintén feltétele a rendszeres karbantartás.

Továbbá gondolkozz el azon is, hogy mikor cserélted utoljára a szűrőket, hiszen lehet, hogy éppen most aktuális az éves kötelező szűrőcsere.

Amennyiben neked is szükséged lenne medence porszívóra, nézz szét a SpaTrend oldalán, és rendeld meg a kiválasztott kelléket, hogy ősszel is élvezhesd a tiszta vízben való merülést!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d