fbpx
Promó

A modern támasztólétrák használatának hozzáadott értéke

A támasztólétra sokoldalú, többféle munkatípushoz is alkalmazható szerkezetnek számít, különösen korszerű kivitelben. Ennek megfelelően háztartási, valamint ipari jellegű feladatokhoz is előszeretettel alkalmazzák. A cikkben egyrészt a sajátosságaira, másrészt a rendelkezésre álló különféle típusaira mutatunk rá, egyenként kiemelve azok fontosabb előnyeit és sajátosságait. (Hirdetés)

Stabil szerkezetek a biztonságos használat jegyében

Teljesen mindegy, hogy ipari, félprofi vagy háztartási támasztólétráról beszélünk, a biztonságos felhasználást elősegítő sajátosságok szerepe megkérdőjelezhetetlen a szerkezet kapcsán. Erről pedig olyan funkciók és tulajdonságok gondoskodhatnak, mint például a csúszás elleni védelemmel ellátott, masszív támasztófelület.

De hasonló szerepet tölthet be a viszonylag nagyobb szilárdságú peremezett kapcsolat a fokok és a szár között. A széles, optimális esetben bordázott peremek a biztonságos le- és fellépés mellett abban is segítséget jelenthetnek, hogy munka közben a létra minél kényelmesebb állást biztosítson.

Egy korszerű támasztólétrával szemben abszolút jogos elvárás a könnyű kezelhetőség

A biztonságos felhasználás mellett természetesen az sem árt, ha a támasztólétra használata minél könnyebben valósul meg. Ipari, félprofi vagy háztartási létráknál sem mindegy például, hogy önmagában mennyi a szerkezet önsúlya.

Egy korszerű támasztólétra optimális esetben viszonylag könnyű, ugyanakkor a minőségi anyagoknak köszönhetően mégis erősen tart. Ennek megfelelően a szállítása, illetve a mozgatása nem igényel nagyobb fizikai erőkifejtést, munka közben ugyanakkor mégis megvan a szükséges biztonságunk.

Természetesen a felsoroltakon kívül azt is egyértelműen az előnyök közé sorolhatjuk, ha a létra nem foglal sok helyet, és viszonylag kisebb méretűre összecsukható. Így nem csak a szállítása oldható meg lényegesen könnyebben, de a tárolása is egyszerűbb lehet.

 

Modern támasztólétrák különböző kivitelben

Az egyik legismertebb és legnépszerűbb típus a hagyományosnak számító lépcsőfokos támasztólétra. Egy-egy modernebb változat rendszerint masszív tartással, viszonylag széles és bordázott fokokkal van ellátva, hogy az állás ne csak biztonságos, hanem kényelmes is legyen.

Speciális támasztólétrának számít a kétrészes alumínium tolólétra. Mivel alumíniumból készítik, ezért a relatíve könnyebb önsúly, ugyanakkor a nagy terhelhetőség mindenképpen biztosított vele kapcsolatban.

Szintén speciális típusnak számít a húzóköteles létra. Ennek a szerkezetnek az egyik sajátossága a körbefutó kötélvezetés. Nagy előnye ennek a megoldásnak, hogy használat közben a kötél nem szennyeződik, ráadásul nem is kell állandó jelleggel rögzíteni. Kettő-, illetve háromrészes változatban is beszerezhető létratípusról van szó az esetében.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: