fbpx
hirdetés Promó

Amit az óvszerekről tudni érdemes

A védekezés fontosságát soha nem lehet eléggé hangsúlyozni, hiszen nagyon sok ember élete múlhat rajta. Nem véletlen, hogy az óvszer használata a legmegbízhatóbb fogamzásgátlási mód, hiszen nem csak a nemi betegségek ellen véd, de segít megelőzni a nem kívánt terhességet is. (Hirdetés)

Az óvszerek elődei és a mai darabok

Már az ókorban is okozott némi fejtörést a gyermekáldás megelőzése, hiszen nem igazán volt fenntartható, hogy minden szexuális aktusból gyermek szülessen. Arról nem is beszélve, hogy már akkoriban is szerették volna kockázatok nélkül élvezni azt, amit az élet nyújthat. Ebből kifolyólag megalkották a különféle módszereket, de ezek még vajmi kevés sikerrel voltak alkalmazhatóak. A középkorban születtek az első, teljes biztonsággal használható darabok, amik többségében állatbőrből készültek, és már megvédték a kor embereit a problémáktól. 

Persze évszázadok kísérletezései és tanulmányok ezrei kellettek ahhoz, hogy eljussunk a ma használatos kondomokig, amik 99%-os hatékonysággal védenek a nemi betegségektől és a terhességtől egyaránt. Ezek már korszerű latexből készülnek, de persze az allergiások sem maradhatnak védekezés nélkül, így rájuk gondolva is léteznek különböző gumik

Vásárlás előtt

Mielőtt óvszert választunk, van van néhány igen fontos tényező, amiről meg kell győződnünk a maximális biztonság érdekében. Ilyen egyrészt az óvszer szavatossági ideje, azaz semmiképp ne vegyünk meg olyat, ami lejárt. Mivel ez nagymértékben rontja a védelmi faktort, így érdemes erre nagyon figyelni. 

A tárolás is nagyon fontos, mivel ha esetleg másodkézből szerzi be vagy épp promócióban nyeri meg, akkor azért érdemes ügyelni arra, hogy óvja a közvetlen sugárzástól. Mivel ezek általában nem dobozban érkeznek, így ezt a fajta védelmet elveszítik. 

Nem utolsó szempont, hogy minden esetben ellenőrizzük a doboz és a gumik sértetlenségét. Ezt azért javasoljuk, mert gyakran hallani, hogy vannak, akik heccből egy tűvel kiszúrják az óvszeresdobozt, vagy épp egy fecskendővel beletöltenek valamit. Ezt azért jó lenne elkerülni, nem?

A méret itt nagyon is lényeges kérdés, mivel ha túl kicsi, akkor szorítani fog, és aktus közben akár el is szakadhat. Ha pedig nagy, akkor le is csúszhat menet közben, ami mindenképp kellemetlen és veszélyes. Az átlagos méret 52-54 milliméter között mozog, de természetesen lehet kapni ennél nagyobbat is. Ebben az esetben keresse a Szeresdmagad.hu webáruházban az XL méretű darabokat, amik általában 57 milliméter átmérőjűek. 

Ugye, hogy nem olyan egyszerű az óvszervásárlás? Nem csak a kínálat sokszínűségével kell megküzdeni, de még a méret sem mindegy. Sőt még ellenőrizni is kell, hogy nincs-e rajta valami sérülés, ami megbízhatatlanná vagy épp veszélyessé teheti. 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: