fbpx
Tisza-tó élmények Hortobágy Összes téma Hortobágyi Nemzeti Park

Elektromos kerékpárok érkeztek a HNP-hoz

15 db új elektromos bringát kapott az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ jóvoltából a Hortobágyi Nemzeti Park. A kerékpárok már üzembe is álltak, és idén ősszel már a szikes pusztán lehet velük tekerni.

Bővült a Hortobágyi Nemzeti Park túrakínálata, hiszen mostantól kevésbé lesz fárasztó egy bringatúra, mert márelektromos kerékpárok is igénybe vehetők. Összesen 210 ilyen kerékpárt osztott szét az ország nemzeti parkjai közt az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ (AÖFK) amelyből 15-öt a hortobágyi kapott.

Ahogy azt a kerékpárok átadásánál Petényi Mirkó, az AÖFK munkatársa elmondta, ezzel a felajánlással nem kölcsönzőket szeretnének csinálni a nemzeti parkokból, hanem, hogy vezetett túrákat lehessen ezekkel szervezni és indítani.

– Aki esetleg régen tekert, vagy talán úgy érzi, nincs kellő állóképessége egy több tízkilométeres túrához, annak sem kell aggódnia, mert ezekkel könnyedén leküzdhetetők a távolságok. És reméljük, egy ilyen túra után többen megkedvelik ezt a mozgasformát – mondta.

Az ősz kiszámíthatatlan időjárása miatt idén októberben csak három alkalom lesz a kerékpárok kipróbálására, de tavasztól rendszeresen szervez majd a Hortobágyi Nemzeti Park e-bike túrákat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d