Összes téma Tisza-tó élmények

Sörkóstolóval és finom falatokkal is vár a Nopara Gyógysertár a Nyitott Főzdék Napján

Sörkóstolókkal, vezetett főzdetúrákkal, gasztronómiai produkciókkal készülnek a magyar sörfőzdék a Nyitott Főzdék Napjára, amelyet október 10-én, szombaton tartanak meg először. Jász-Nagykun-Szolnok megyében a tiszafüredi Nopara Gyógysertár és a törökszentmiklósi Ugar Brewery csatlakozott a programhoz.

A vendéglátás és a turizmus koronavírus járvány miatti visszaesése nagyon nehéz helyzetbe hozta idén a kisüzemi sörfőzdéket, amelyek termékeik túlnyomó részét a korlátozó intézkedések miatt megtorpanó vendéglátásban értékesítik. A főzdék igyekeznek változatos, új csatornákon juttatni el söreiket a fogyasztókhoz. Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, amelyen a sörfőzdéknél kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat a látogatók.

bty

A tiszafüredi Nopara GyógySERtár egyszerre sörfőzde, étterem és apartman, ahol helyben készülnek a változatos sörök.

A Nyitott Főzdék Napján hatféle csapolt sörrel várják a vendégeket, akik a sörök mellett megkóstolhatják a poroszlói Füzes Sajtműhely sörben érlelt, illetve malátával készített sajtjait, a szombaton bemutatásra kerülő saját ginnel egyetemben. Akik pedig kíváncsiak arra, hogyan készül a sör, főzdetúrán vehetnek részt, amely magába foglalja négy sör kóstolását is!

Az Ugar Brewery igazi, hobbiból kinőtt vállalkozás, amely immár évek óta működik Törökszentmiklóson. A sörfőzdében és a főzdekocsma udvarán október 10-én ugyancsak hatféle csapolt sör kapható majd, illetve vendégként ott lesz a Tacet Brewery is, amely igazi német helles típusú sörrel érkezik!

Három időpontban indul majd főzdetúra, tartályból kóstolással, a pulled pork szendvicsekről pedig a Zabáljcsak BBQ csapata gondoskodik. Este fellép a Celofán Kollektíva!

A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading