A vendéglátás és a turizmus koronavírus járvány miatti visszaesése nagyon nehéz helyzetbe hozta idén a kisüzemi sörfőzdéket, amelyek termékeik túlnyomó részét a korlátozó intézkedések miatt megtorpanó vendéglátásban értékesítik. A főzdék igyekeznek változatos, új csatornákon juttatni el söreiket a fogyasztókhoz. Ehhez járul hozzá a Nyitott Főzdék Napja is, amelyen a sörfőzdéknél kóstolhatják meg a különböző sörtípusokat a látogatók.

A tiszafüredi Nopara GyógySERtár egyszerre sörfőzde, étterem és apartman, ahol helyben készülnek a változatos sörök.
A Nyitott Főzdék Napján hatféle csapolt sörrel várják a vendégeket, akik a sörök mellett megkóstolhatják a poroszlói Füzes Sajtműhely sörben érlelt, illetve malátával készített sajtjait, a szombaton bemutatásra kerülő saját ginnel egyetemben. Akik pedig kíváncsiak arra, hogyan készül a sör, főzdetúrán vehetnek részt, amely magába foglalja négy sör kóstolását is!
Az Ugar Brewery igazi, hobbiból kinőtt vállalkozás, amely immár évek óta működik Törökszentmiklóson. A sörfőzdében és a főzdekocsma udvarán október 10-én ugyancsak hatféle csapolt sör kapható majd, illetve vendégként ott lesz a Tacet Brewery is, amely igazi német helles típusú sörrel érkezik!
Három időpontban indul majd főzdetúra, tartályból kóstolással, a pulled pork szendvicsekről pedig a Zabáljcsak BBQ csapata gondoskodik. Este fellép a Celofán Kollektíva!
A Nyitott Főzdék Napja programjain a részvétel ingyenes, a fogyasztásért, illetve a kóstolókkal egybekötött főzdelátogatásért kell fizetni. A résztvevő sörfőzdék listája a nyitottfozdek.hu oldalon érhető el.