fbpx
Promó Összes téma

Egyre népszerűbbek a Tisza-tavi nyaralók

Mióta a Tisza-tó kiemelt turisztikai desztináció lett, évről-évre egye több látogató érkezik ide, akik beleszeretnek a környezetbe és saját nyaralóra vágynak. A tiszafüredi Otthon Centrum vezetőjét, Kaszás Enikőt kérdeztük a helyi és a Tisza-tavi ingatlanpiaci helyzetről az I love Tisza-tó magazinunk 2020-as nyári lapszámában.

– A tiszafüredi iroda mekkora területet fog át ingatlanértékesítési szempontból?
– A Tisza-tavi régió minden településén kínálunk eladó, illetve kiadó ingatlant és segítünk azoknak az ügyfeleknek is, akik a tó környékén szeretnének új otthont vagy éppen nyaralót találni.  Így portfóliónkban az érdeklődők többek között tiszafüredi, abádszalóki, poroszlói, sarudi, kiskörei családi házak és nyaralók, de a helyiek körében kedvelt lakások közül választhatnak.

Kaszás Enikő, a tiszafüredi Otthon Centrum vezetője
Kaszás Enikő, a tiszafüredi Otthon Centrum vezetője

– A helyieken túl milyen városból érkezők érdeklődnek?

– Szinte az ország minden részéből keresnek meg minket az érdeklődők. Sok budapesti vásárol nálunk nyaralót, de a külföldiek – hollandok, belgák, németek- is szép számban érdeklődnek a környék ingatlanjai iránt. A nagyobb városokban élők számára továbbra is vonzó a tó környéke, vadregényessége, természetközelisége és egyedi atmoszférája miatt. Külön is szeretném megemlíteni a környék egyik legkedveltebb turisztikai célpontját: Tiszafüredet, amely nemcsak a turisták, hanem a régióban élők körében is egyre népszerűbb a változatos programok, valamint a turizmus által kínált munkalehetőségeknek köszönhetően.

– Ha nőtt a kereslet, akkor nőttek a négyzetméterárak is?

Az ingatlanpiacon mindig is a kereslet határozta meg az árakat. Ez nálunk sincs másképp. Amikor nagy az érdeklődés és a vásárlási kedv, úgy az árak is feljebb kúsznak. Arról nem is beszélve, hogy az elmúlt években bevezetett, kedvezményes hitelek is kedveztek az ingatlanpiac szárnyalásának. Azoknak az ügyfeleknek, akik betérnek hozzánk, otthonszakértőink az Otthon Centrum adatbázisából számtalan ingatlant tudnak ajánlani. Mérettől és elhelyezkedéstől függően akár 1,5 millió forinttól egészen 30 millió forintig is lehet a környéken telket találni. A nyaralók és lakóingatlanok esetében a legolcsóbb ingatlan 3 millió forint, míg a legdrágább 70 millió forintért kelt el a közelmúltban.

– Milyen ingatlanok a legkeresettebbek és milyen a kínálat?

– Első helyen a nyaralók állnak. A nagyobb városokból és a külföldről érkezők közül sokan kifejezetten a térségre jellemző romantikus, tornácos parasztházakat választják, és még az sem mindig zavarja őket, ha a kiszemelt ingatlan felújításra szorul. Tősgyökeres tiszafürediként mindig nagy boldogsággal tölt el, amikor látom, hogy a vevőim ezeket a régi, rossz állapotban lévő, de még romosan is gyönyörű házakat úgy újítják fel, hogy közben megtartják eredeti formájukat.

Elmondható, hogy a fővárosi ingatlanfejlesztők, befektetők a Balatonon kívül térségünket is felfedezték maguknak. Tiszafüreden várhatóan hamarosan indul egy belvárosi lakópark-fejlesztés, ahol 2-3 szobás modern lakások épülnek. A szabadstrand melletti területen új kertvárosi rész alakul ki azzal, hogy egy-két hektár területet felparcelláznak, így több mint 30 db összközműves építési telek kerül piacra. Már most nagy örömmel mondhatom, hogy ezen ingatlanok megvásárolhatóak lesznek az Otthon Centrum tiszafüredi irodájában is.

– A helyieknek is előnyös egy ingatlanközvetítővel együtt dolgozni, de annak, aki távolabb él, miért célszerű, ha az Ön segítségét kéri?

Mi, az Otthon Centrumnál nem véletlenül nevezzük tanácsadóinkat otthonszakértőnek. Hiszen egy jó ingatlanos valóban szakértő, mert rendelkezik helyismerettel, tudja és ismeri az adott ingatlanra, illetve környékre jellemző árakat, az eladás és a vásárlás során segít elkerülni a buktatókat és nem mellesleg számos terhet vesz le ügyfelei válláról. Kényelmesebbé, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi az ingatlan értékesítését és annak vásárlását.  A közhiedelemmel ellentétben a mi munkánk nemcsak az ingatlan bemutatásáról szól, hanem a felkutatástól kezdve, a hitelügyintézésen át, az ingatlanok szükséges papírjainak beszerzéséig, majd ezt követően az adásvételig mindent lebonyolítunk. Mivel az Otthon Centrum már létrejöttekor is az innováció és a szakma megújítása mellett tette le a voksát, így folyamatosan újabb és újabb szolgáltatásokkal segítjük ügyfeleinket. Ilyen például ingatlanbemutató videó szolgáltatásunk is, ami számtalan felesleges megtekintéstől kíméli meg ügyfeleinket.

Mivel születésem óta itt élek, jól ismerem környéket, a Tisza-tó természeti értékeit, mindemellett pedig több éves tapasztalattal rendelkezem a szakmámban, teljesen azonosulni tudok az Otthon Centrum szlogenjének átfordításával: a Tisza-tónál is otthon vagyunk!

 

Otthon Centrum Tiszafüred
5350 Tiszafüred, Piac tér 7.
Tel.: +36-59/352-213
+36-70/454-3695
www.oc.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d