fbpx
Összes téma élővilág Túra Program csónakázás Tisza-tó élmények hajózás kerékpározás

Ezek a Tisza-tó legjobb őszi programjai!

A Tisza-tó telis-tele van szuper őszi programokkal: bringázás, fotózás, múzeumtúra, és még megannyi érdekes program vár!

1. Remek képeket készíthetsz!

Ha a nyári csónaktúráod már kattintgattál néhányat, akkor ajánlott most visszatérni a helyszínekre és megörökíteni az őszi Tisza-tavat. Amíg nem engedik le a tó vizét, addig bérelhetsz csónakot és egyedül indulhatsz útnak, vagy kérheted a Tisza-tavi túravezetők segítéségét is. Kutyával is lehet érkezni a Tisza-tóra, és biztosan élvezni fogja kedvenced a kirándulást. Arra viszont készülj, hogy nincs a környéken kutyapanzió, így ajánlott az út előtt tájékozódni, hova is viheted be. Idén nyáron megnyitott a Bark n’ Shine önkiszolgáló kutyamosó is, így nem kell megijedned, ha sárban fürdik kedvenced.

Tipp: öltözkodj rétegesen, figyeld a viharjelzést, legyen nálad esőkabát és teljesen feltöltött mobiltelefon vész esetére!

2. Esős idő esetén várnak a múzeumok!

Múzeumba járni az egyik legszuperebb dolog és ősszel még előnyös is, hiszen ott meleg van és nem esik az eső… A Tisza-tavi Ökocentrum megtekintése alap annak is, aki már járt ott, hiszen folyamatosan új látnivalóval vár. Tiszafüreden a Kiss Pál Múzeumban állandó kiállítást lehet megtekinteni a világhíres és egyedülálló tiszafüredi nyeregről, és mindig található időszaki kiállítás is. Tiszaszőlősön az Egyházi Pecsétes Téglák Gyűjteményét tekintheted meg, itt Fodor Gusztáv lelkész vár remek történetekről és a világ minden tájáról pecsétes téglákkal. Szintén ő gondozza Tiszaderzsen a Bibliamúzeumot, ahol egy 240 éves bibliát is megtekinthetsz. A Kiskörei Vízlépcső épületében interaktív kiállítás látható a Tisza-tó működéséről, amelyet sajnos 2020 őszén nem lehet látogatni a koronavírus-járvány miatt. Abádszalókon Baba- és Csipkemúzeum várja a látogatóit, és aki szeretné az Óhalászi-sziget történetét megismerni, anank Újlőrincfalva könyvtárába érdemes ellátogatni, ahol Hartl Ede hagyatékának egy szelete is megtekinthető.

3. Vár a biciklizés!

A 2020 júniusában átadott Tiszafüred-Poroszló kerékpáros híd

Egy kellemes októberi napon a legaktívabb kikapcsolódás a Tisza-tó és környezetének felfedezése kerékpárral, amelyet akár háromnapos pártúrával is egybeköthetsz. Több helyen is tudsz biciklit bérelni a Tisza-tónál, de a legnagyobb kerékpárválaszték a Tisza-tavi Kerékpáros Centrumban található és egyéb, kapcsolódó szolgáltatást is kínálnak. A tavat ősszel is érdemes bringával megkerülnöd, hiszen teljesen más látványt nyújt ilyenkor. Nem kell feltétlenül másfelé indulnod, hiszen megtekintheted a környék árvíztározóit, vagy éppen múzeumtúrára is indulhatsz. Az őszi Tisza-tó bringával is csodálatos, fedezd fel!

4. Finomakat ehetsz és nem olvad meg a sulyomcsokid!

Az őszben és a télben az a jó, hogy a néhány felszedett kilót bőven eltakarják a meleg ruhák. Ennek értelmében remek fogásokat kóstolhatsz meg a tónál, vagy éppen vásárolhatsz az Egy Csepp Tisza-tó sulyomcsokoládéjából, ami most biztosan nem olvasd el, mire hazaérsz.

5. Szervezett túrákon fedezheted fel a Hortobágyot!

A Hortobágyi Nemzeti Park nemcsak egésznapos, hanem több napos programokkal vár. Ha a Tisza-tónál foglalsz szállást, akkor onnan csak néhány tíz kilométer választ el a magyar pusztától.

6. Az ősz a tanösvények időszaka!

Korábban már összegyűjtöttük a Tisza-tó környékén található tanösvényeket. Ezeknél földön-vízen-levegőben sétálhatsz. Próbáld ki, biztosan leesik az állad!

Mindezeken túl megannyi Tisza-tavi vezetetttúra, rendezvény, program vár ősszel:

Események Archive – I love Tisza-tó

No Description

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: