fbpx
Promó

Veszélyforrások és a hevederek

Munkavédelmi felszerelésekre számos munkahelyen és munkaállomáson szükség lehet, ugyanis a napi feladatok ellátása során számos veszélyforrás megjelenhet. A magasban végzett munka alatt a testhevederek elengedhetetlenek, pántozott övek segítségével egyszerűen be lehet állítani a megfelelő méretet a vállaknál és a comboknál egyaránt. (Hirdetés)

Munka során megjelenő veszélyforrások

Az ősz közeledtével rövidülnek a nappalok, ami egyet jelent azzal, hogy bizonyos kültéri munkákat már romló látásviszonyok közepette, félhomályban, esetleg teljesen sötétben kell ellátni. Ilyen esetekben arról kell gondoskodni, hogy az adott munkavállaló megfelelően látható legyen, ezt pedig jól láthatósági ruházatokkal lehet elérni, amelyek roppant széles tárházzal rendelkeznek napjainkban.

Az egészen egyszerű láthatósági mellénytől kezdve már lehet kapni az egész testet befedő, egyéb veszélyforrások ellen is védelmet nyújtó darabokat. Az előbbiekben említett egyéb veszélyforrások lehetnek például a túl magas hőmérséklet, vagy épp ellenkezőleg, a túl alacsony, valamint a vegyszerek és a gázok. Az egyszerűbb munkavédelmi felszerelések közé tartoznak a munkavédelmi lábbelik, amelyek között szintén lehet egyszerűbb és bonyolultabb kiviteleket is találni.

Magasban történő munkavégzés

A magasban történő munkavégzés során akkor van szükség védőfelszerelésre, ha számolni lehet a lezuhanás kockázatával, például magas épületek festése, villanyoszlopok felső részének szerelése, óriásplakátok kihelyezése közben magas falakra vagy hirdető táblákra.

A zuhanásgátló hevederek nevükkel ellentétben több célt is szolgálhatnak, nem csak azt, hogy meggátolják a zuhanást. Természetesen a legfontosabb céljuk a zuhanás kockázatának minimálisra csökkentése, azaz teljesen kizárni annak a lehetőségét, hogy a magasban dolgozó ember lezuhanjon. Azonban a tervezők és a gyártók a legrosszabb forgatókönyvvel is számoltak, egészen pontosan azzal, hogy bekövetkezik a zuhanás, ezért a legtöbb zuhanásgátló eszköz úgy lett kialakítva, hogy zuhanás esetében csökkentse a zuhanás sebességét, a zuhanással és a becsapódással járó roppant kellemetlen hatásokat.

Van egy harmadik funkciója, célja is ezeknek az eszközöknek, ez pedig nem más, mint az, hogy használatukkal el lehessen érni, hogy az eszközt használó teljesen el legyen szigetelve a veszélyes területektől. 

Amennyiben a biztonságos munkavégzéshez keresel minőségi testhevedert, akkor mindenképpen érdemes szétnézned a Legjobb Munkaruha Webshop kínálatában.

A magasban végzett munkavégzésnél fontos lehet még

Ha kimondottan a magasban történő munkavégzés balesetveszélyeit szeretnénk csökkenteni, akkor célszerű lehet egy megfelelő munkavédelmi sisakot is beszerezni, valamint egy munkavédelmi lábbelit is. Ha egy speciális munkáról van szó, például hegesztésről, akkor érdemes még speciális szemüveget vagy sisakot is keresni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d