fbpx
Promó

Minden, amit a webszínekről és színkódokról fontos tudni

A web színkódok rendszeres és gyakorlott alkalmazása kulcsfontosságú lesz, amennyiben a lehető legnagyobb hatékonysággal szeretnénk kiaknázni a weboldalunkban rejlő mérhetetlen potenciált. (Hirdetés)

Többek között ezért is részletezzük a bejegyzés keretei között a színkódokkal kapcsolatos tudnivalókat. Egyúttal arról is lesz szó a cikkben, hogy miként érhetjük el bármely weboldal színkódjait.

Pontosan mit is értünk web színkód alatt?

Hívhatjuk őket HTML színkódoknak, WEB-HTML színkódoknak, CSS színkódoknak vagy akár digitális színeknek is, funkcionalitás szempontjából ugyanazt jelentik. Magyarul megfogalmazva olyan színkódokról van szó, amelyeket egy weboldal kialakításához szokás alkalmazni.

Felhasználói szempontból ennél nem is igazán érdemes a szerepükről többet tudni. Az alkalmazásuk pedig egyáltalán nem rakétatudomány, bárki számára könnyedén kivitelezhető feladatnak számít. Szóval egyáltalán nincs szükség programozói vagy több éves fejlesztői tapasztalatra ahhoz, hogy a lehető legtöbbet hozhassuk ki a web színkódokból.

Milyen szerepe van a színkódoknak a weboldalunk hatékonyságában?

Legyen a weboldalunk elsődleges célja a bevételszerzés, a tartalommegosztás vagy egy szimpla online jelenlét, az esztétikum fontossága mellett nem érdemes szó nélkül elmenni. Az igényes, ízlésesen felépített honlap ugyanis bizalmat ébreszt, a látogató pedig pozitív érzéseket társít hozzá.

Ha pedig a szemre is tetszetős weboldalak kinézetéről van szó, akkor a színek fontossága nem hagyható figyelmen kívül. Legalább annyira hozzáadnak vagy éppen elvesznek egy weblap hatékonyságából, ahogyan a honlap egyes funkciói és blokkjai.

A web színkódok azt segítik elő, hogy tűpontosan meg tudjuk határozni a weboldalunkon szereplő árnyalatokat. Gyakorlatilag egy számmal kifejezhető értéket adunk meg a felületnek, és a kívánt színkód tökéletesen megjelenik a weboldalunkon.

Így tehetünk szert a legjobban működő színkódokra és színkombinációkra

Többféle opció is rendelkezésünkre állhat ahhoz, hogy a stílusunkhoz, ízlésünkhöz, illetve cégünkhöz leginkább passzoló színkódokat megtaláljuk. Nem vagyunk tehát magunkra hagyva, és nem nekünk kell órák alatt kitalálni a legjobban működő kombinációkat.

Sokkal inkább célra vezető például olyan tematikus oldalakra keresni, ahol csoportosan gyűjtik az aktuálisan jól működő színkódok kombinációit. Ezeken a felületeken minden egyes árnyalatnak fel van tüntetve a kódja, így egyszerű másolással a saját oldalunkon is használhatjuk azt.

Alternatív megoldás lehet még a ColorPick Eyedropper internetes bővítmény használata. Ennek segítségével bármely weboldalon egyetlen kattintással gyűjthetjük ki az összes színkódot, hogy aztán felhasználhassuk őket a saját honlapunkon.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: