fbpx
Promó

Mentőautó sterilizálása UV-C fénnyel

Az egészségügyi intézmények fertőtlenítéséről már bizonyára sokat hallottál, de felmerülhet benned a kérdés, hogy mégis hogyan járnak el a mentőautók tisztítása során. A Totalcar most utánajárt a kérdésnek, és a mentősök legérdekesebb tapasztalatait osztották meg. A járványügyi helyzetben minden beteg gyanús lehet, így kiderült, a mentőautók csírátlanításához egy különleges módszert alkalmaznak. Most erről olvashatsz bővebben. (Hirdetés)

Mentőautók fertőtlenítése a világ különböző pontjain

Kínában a kifejezetten vírushelyzetre gyártott mentőautók kis nyomású belső légtérrel rendelkeznek. A légbeömlők, a betegtér felső részénél lettek elhelyezve, amelyen át érkezik be a légkondicionált és szűrt levegő. Az alsó légtérnél pedig található egy nagy teljesítményű ventilátor, amely a levegőt szívja ki az autóból. A hatékony fertőtlenítést pedig ózongenerátorral és speciális UV-C lámpával oldják meg. 

Az olaszok a Gialcol 70 nevezetű alkoholos fertőtlenítőszerben bíznak, amelyet egyszerűen ráporlasztanak a felületre, majd hagyják hatni. Ehhez az eljáráshoz azonban speciális eldobható védőfelszerelés szükséges. 

A németek a beépített, automata fertőtlenítőrendszer hívei, és gyakorlatilag két, a plafonon elhelyezett szelep juttatja be a mentőbe a hidrogénperoxidos gázt. Míg a franciák egy nagy nyomású, 160 fokos gőzt kibocsátó gépet vetnek be. 

Ezek a módszerek gyakorlatilag csak a töredékei annak, amelyeket a világon alkalmaznak. 

Hogy jön ide az UV-C fény?

Ha még nem hallottál az ún. germicidlámpákról, akkor érdemes megismerkedned ezekkel a termékekkel, hiszen büszkén kijelenthetjük, hogy mi, magyarok is képesek vagyunk speciális sterilitást biztosítani, akár a mentőautókban is! 

A lámpák 253,7 nm-es sugárzásukkal ugyanis az olyan mikroorganizmusokat is elpusztítják, mint amilyenek a vírusok, gombák vagy a penész. Így tulajdonképpen megakadályozzák a baktériumok légtérben maradását, ami valljuk be, a járvány idején óriási segítséget nyújt. Az első és legfontosabb ugyanis ilyenkor az, hogy csökkentsük az átfertőzés veszélyét. 

A Hollandimpex termékei egészségügyi felhasználásra is alkalmasak, de emellett az otthonokban is bevethető, amennyiben a steril állapotok megteremtése a cél. 

Germicidlámpás termékek

Bármilyen germicidlámpás terméket szerezz is be, nem árt tisztában lenned a működtetési szempontokkal. Vannak termékek ugyanis, amelyek a nap 24 órájában, akár a betegek mellett is használhatóak, ilyen például számos speciális légtisztító készülék is (egy konkrét termék a zárt rendszerű XJ-1100 légtisztító készülék).

Azonban akadnak olyan szabadon sugárzó termékek is, amelyek veszélyesek lehetnek az emberre nézve, így csak akkor alkalmazhatóak, ha senki nem tartózkodik a helyiségben. Az UV4AIR Mobil30 termékkel is így kell eljárni, amely tulajdonképpen több lámpatesttel van ellátva, így több irányba képes sugározni. Ráadásul gurulós állványának köszönhetően számos helyiségben működtethető. 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: