fbpx
Promó

Hogyan varázsoljunk némi plusz fényt az előszobába?

A legtöbb házban és lakásban a bejárati ajtón áthaladva egy szűk, folyosószerű helyiségbe érkezünk, ahonnan egy vagy több ajtó vezet az ingatlan többi részébe. Az előszobának általában nincs ablaka, ezért állandó félhomály uralkodik, ami miatt még ragyogó napsütésben is villanyt kell kapcsolni. Ha amúgy is gondolkodunk az ajtócserén, akkor érdemes olyan megoldást választani, mely által világosabbá tehetjük a helyiséget. (Hirdetés)

A természetes fény ereje

Szinte mindenki ismeri azt a bosszantó jelenséget, amikor ott felejtettünk valamit az előszobai fogason lógó táskában vagy a kabát zsebében, amire sürgősen szükségünk lenne. Hiába van fényes nappal, mégis szükség van némi mesterséges fényre, hogy megtaláljuk a keresett holmit. 

Ugyanez a helyzet akkor is, ha távozás előtt akarunk egy utolsó pillantást vetni magunkra a tükörben: lámpafény nélkül nem valószínű, hogy sokat fogunk látni.

De mit tegyünk akkor, ha túl szűk az előszoba ahhoz, hogy ablakot építtessünk be? A megoldás a bevilágító! Ez tulajdonképpen nem más, mint a bejárati ajtó mellett elhelyezkedő üvegbetétes, fix “ablakocska”, melyen keresztül a kinti fény zavartalanul áthatolhat. Amikor új bejárati ajtót választunk, a Nívó Biztonsági Ajtónál is kérhetünk leendő nyílászárónk mellé pluszban bevilágítót. Az üveges rész a rendelkezésre álló hely függvényében elhelyezkedhet az ajtó felett, mellett, illetve e két opció alkalmazható akár egyszerre is. 

Ezzel a megoldással sokkal több természetes fény jut be az előszobába, így jóval kevesebbszer kell a lámpafényhez folyamodnunk, ami az izzó élettartamát is pozitívan befolyásolja. 

Mindemellett egy modern, masszív biztonsági ajtó képes meghiúsítani a betörési kísérleteket, valamint megvédeni otthonunkat és értékeinket. A védelemhez pedig kellemes külső is párosul, ugyanis az ajtók rengetegféle színben kaphatóak, és természetesen variálhatóak az üvegbetétek, a kilincsek, a bevilágítók és a rozetták is. 

A privát szféra védelme

Senki sem szeretné, ha az utcai járókelők be tudnának lesni az otthonába, ezért a bevilágítóknál nem sima üveget, hanem homályosított, átláthatatlan változatokat használnak. A bent lévők körvonalai azonban még ilyenkor is látszanak, így ha az ajtó közvetlenül az utcára nyílik, akkor praktikusabb megoldás lehet a reflexiós üveg. 

Ennek a típusnak a jellegzetessége, hogy kívülről tükröződik, ezáltal az utcai járókelők semmit sem fognak látni abból, ami az ajtón belül zajlik. Viszont van egy hátulütője is: mindez csak nappal működik így. Amint odakint sötét lesz, bent pedig a lámpafény miatt világos, ez a tükröződő hatás megfordul, és bentről nem látunk ki, kintről azonban belátnak. Ha viszont esténként nem időzünk sokat az előszobában, akkor emiatt nem kell aggódnunk. 

Mindemellett a bevilágítóval még ígyis csak nyerhetünk, hiszen a félhomály helyett ezentúl kellemes fény ragyogja majd be az előszobát.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: