fbpx
Promó

Biztonságos rendelés – nem fog ki rajtunk a vírus!

Amióta beköszöntött a koronavírus (COVID-19), rengetegen választják a személyes vásárlás helyett az online webshopokat, különféle szolgáltatásokat. Azonban, ha házhoz szállítást kérünk, kénytelenek vagyunk a futár eszközén egy aláírással igazolni a küldemény átvételét. Ebből kifolyólag sajnos nem tudjuk elkerülni a fizikai kontaktust. Vagy mégis? (Hirdetés)

Új szolgáltatás: az Érintés nélküli kézbesítés

Egy tudatos szolgáltató a nehéz időkben sem hagyja cserben vásárlóit. Alkalmazkodik a kialakult körülményekhez, és keresi a megoldást, amellyel megóvhatja őket a fennálló veszélytől. A Csomagnet.hu e szerint járt el, amikor beiktatott egy új szolgáltatást. Március 20-tól a rendszerében rögzítésre került GLS belföldi megrendelések esetében életbe lépett az Érintés nélküli kézbesítés (Contactless delivery). Ezzel a lépéssel kétségkívül biztonságosabbá tette a csomagok átvételét ügyfelei számára. A weboldalon lehetőségünk van külföldre is csomagot küldeni, erre azonban már nem terjed ki a szolgáltatás.

Hogy is működik ez?

Amikor a korábbiakban csomagot rendeltünk, az volt a megszokott eljárás, hogy a futár kézi szkennerére firkantottunk egy aláírást. Ez arra szolgált, hogy igazoljuk a küldemény átvételét. Az Érintés nélküli kézbesítés lényege az, hogy ezt az úgynevezett „Címzett aláírást” egy kóddal helyettesíti. Ez a CLD, amely a kézbesítő által rögzített szolgáltatás kód. Ez az új módszer minden feladott csomagra vonatkozik. 

A félreértések elkerülése érdekében fontos leszögezni, hogy a metódus csupán a futár eszközével történő fizikai érintkezést hivatott helyettesíteni. Az utánvétes készpénzes fizetésre már nem terjed ki. 

Rendelés előreutalással

A vírus fenyegetése miatt sokan elzárkóznak a készpénzes fizetéstől. Ezzel természetesen nincsen semmi probléma. A bankkártyaterminál használatából semmi hátrányunk nem származhat. Azonban, ha az interneten vásárolunk, óvatosnak kell lennünk. Semmiképp se essünk bele abba a hibába, hogy megbízhatatlan weboldalaknak előre fizetünk valamilyen termékért.

Először győződjünk meg az oldal hitelességéről. Ha ez megvan, minden esetben nézzünk utána, hogy vállal-e teljes pénzvisszatérítést, amennyiben nem kapjuk meg a megvásárolt terméket. Hogyha ezekről megbizonyosodtunk, nem kell azon aggódnunk, hogy esetleg átvertek minket. Nyugodtan várhatjuk csomagunk érkezését. 

Az internet, a huszadik századi technológia, az új appok számos opciót nyújtanak számunkra, mellyel csökkenthetjük a fertőzés kockázatát. Tény, hogy az idősebbek számára ez a világ jórészt ismeretlen (tisztelet a kivételnek), de ha nyitottak a megismerésére, ne habozzunk segíteni nekik! Használjunk ki minden lehetőséget, amellyel biztonságosabbá tehetjük mindennapjainkat.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: