fbpx
Promó

A belépésszámlálás és embersűrűség-mérés megvalósítása modern eszközökkel

A COVID-19 járvány megfékezését célozza az épületek környezetében telepített belépésszámláló, illetve embersűrűség-mérő berendezés. A bejegyzés keretei között arra fogunk rámutatni, hogy ezek a berendezések miként támogatják a hatékony védekezést. Ezenfelül kitérünk még a rendszer lehetséges alkotóelemeire is. (Hirdetés)

A járványhelyzet árnyékában ezért lehet kulcsfontosságú a belépésszámlálás

A koronavírus-járvány továbbterjedésének mérséklését, illetve megakadályozását célozva többféle biztonsági óvintézkedés is életbe lépett az elmúlt hónapokban. Ennek az egyik fontos eleme a látogatók számának korlátozása, valamint a nyomon követése azokban az épületekben, ahol százötvennél többen tartózkodhatnak egyszerre.

Ahhoz, hogy a belépésszámlálás mellett a ki- és bejutás zavartalanul, illetve minimális időveszteség nélkül valósuljon meg, mindenképpen fejlett berendezésekre van szükség. Többek között ezt a célt szolgálja a bejáratok fölé telepíthető Hikvision belépésszámláló rendszer is.

Mégpedig kiemelt precizitással, könnyű kezelhetőséggel, továbbá egyszerű telepítés mellett.

Egy fejlett belépésszámlálótól joggal várjuk el a következő funkciók biztosítását

A DEFLOC-nál kapható Hikvision belépésszámláló rendszer alkalmazásának egyik legnagyobb hozzáadott értéke abban rejlik, hogy a precízen telepített mechanizmus pontosan számon tartja az épületbe, valamint az onnan kilépő látogatók számát.

Mindezt úgymond megfejelve, a rendszer a hozzá csatlakoztatott kijelzőn folyamatos jelleggel visszajelzést is ad a látogatók számára vonatkozóan. Vagyis mindig ellenőrizni tudjuk rajta keresztül azt, hogy a szóban forgó térben egész pontosan hányan tartózkodnak.

A Hikvision belépésszámláló rendszer továbbá azt is méri, illetve mutatja, hogy az épületbe hány személy léphet még be. Ha pedig a létszám eléri a megengedett értéket, akkor a rendszer kijelzőjén automatikusan felugrik a figyelmeztetés arra vonatkozóan, hogy jelenleg nem léphet be újabb személy a területre.

A Hikvision belépésszámláló rendszer alkotóelemei

A rendszerhez felhasznált eszközökkel kapcsolatban fontos tényező, hogy egy vagy pedig több bejáratnál kell-e monitorozni a belépők számát. Hogyha csak egy bejáratról van szó, akkor oda könnyen elegendőnek bizonyulhat egyetlen emberszámláló kamera, kiegészítve a hangjelző berendezéssel.

Némileg komplexebb a feladat akkor, hogyha több bejárattal van dolgunk. Ilyenkor ugyanis már indokolt lesz a több emberszámláló kamera alkalmazása. Mindezt célszerű lesz kiegészíteni NVR rögzítővel és monitorral, amihez a hangjelző berendezés jöhet még pluszban. Ha pedig a kimutatások készítése is a tervek között szerepel, ahhoz a Hik-Central beszerzése lesz a javasolt lépés.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: