fbpx
Tisza-tó élmények

2020-ban kétszer annyian tekerték körbe a Tisza-tavat, mint tavaly

Az idei évtől már nemcsak kézzel, hanem géppel is történik a Tisza-tavat megkerülő kerékpárosok számlálása. A 2020 nyarán több mint 70.000 bringás látogatott el a tóhoz, ami az egyiklegnépszerűbb keérkpáros úticél lett az utóbbi időben.

Gyrosjelentést tett közzé az Aktív Magyarország és a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2020-as kerékpáros szezonról: az eredmények szerint idén mind a négy nagy tavunkat többen tekerték körbe, mint tavaly. Ahogy az Aktív Magyarország írta, a számlálás évek óta minden nyáron megismétlődik, három hónapon át, így egy több éves trend alapján tudják összehasonlítani a tendenciákat.

Az idei kerékpáros turizmus egyik nagy nyertese a Tisza-tó. Az idén átadott Tiszafüredet és Poroszlót összekötő kerékpáros híd rengeteg turistát vonzott, ezen több mint 70 ezren bicikliztek át. Tavaly Kiskörén júliusban és augusztusban 18 ezer biciklist számoltak, idén ugyanezen időszak alatt több mint 40 ezret.

“A kerékpáros útvonalak fejlesztései a továbbiakban is a hálózatos logikát fogják követni, tehát a cél, hogy turisztikailag értelmezhető, egybefüggő hálózatok jöjjenek létre, amelyek a megfelelő szolgáltatás fejlesztésével még több kerékpáros turistát fognak nyeregbe ültetni akár határokon belül, akár külföldről is ide vonzva őket. A legfontosabb fejlesztések most is ezt a logikát követik. Így került kijelölésre idén az Eurovelo 14 Szentgotthárdtól a Velencei-tóig, elkészült a Szentendre és Budapest közötti Eurovelo 6, illetve vele párhuzamosan a Duna másik oldalán a Dunakeszi Budapest közötti hiányzó Eurovelo 6-os szakasz is már épül. A hálózatokból hiányzó láncszemek elkészülése pedig ugrásszerűen emelheti egy-egy térség turisztikai vonzerejét, ahogy ezt a Tisza-tó esetében is látjuk.” – írta az Aktív Magyarország.

Az elemzés további részleteit itt megtekintheti:

Az idei nyár nyertese a kerékpáros turizmus! – Aktív Magyarország

Nem is gondolnánk, hogy a 2020-as év bizonyos területeken pozitív hatással volt az egészségünkre. A kerékpáros számlálások eredményei alapján biztosan kijelenthető, hogy az idei évben aktívabbak voltunk két keréken, mint valaha, hiszen még soha ennyien nem választották korábban a kerékpározást, mint aktív turisztikai formát. A kerékpáros fejlesztéseket a turisták gyorsan felfedezték és megszerették.

Infografika: aktivmagyarorszag.hu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: