fbpx
Tisza-tó élmények Tiszaszőlős Összes téma

Egyre szebb lesz Tiszaszőlős: a tájházat, a víztornyot és a kikötőt is fejlesztették

Tiszaszőlős Községi Önkormányzata közel 140 millió Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Tiszaszőlősi kétfogatú tájház és víztorony turisztikai célú hasznosítása, kikötő fejlesztés megvalósításával” című pályázatukra.

A TOP-1.2.1-15-JN1-2016-00018 azonosítószámú projekt keretében elkészült Tiszaszőlős településen tervezett kétfogatú tájház és víztorony, valamint a kikötő fejlesztése. A településen eddig kiemelt, nagy jelentőséggel bíró turizmus nem volt, a beruházásnak köszönhetően pedig ezen a területen sikerült egy hosszútávon fenntartható és működtethető szolgáltatást kialakítani.

Az első projektelem a kétfogatú tájház kialakítása, amely egyfajta múzeumként fog a jövőben szolgálni, ahol mind a nagypolgári, mind pedig a cselédség mindennapjai, valamint a település története is látható lesz az ide látogatók számára.

A második projektelem a víztorony fejlesztése, amely, mint műemlék fog a jövőben működni, így a kétfogatú tájházhoz a víztorony is látogatható lesz a nagyközönség számára. A fejlesztés célja, hogy az ide érkező turisták számára olyan szolgáltatást nyújtson a település, amely a hasznos és aktív időtöltést szolgálja.

A harmadik része a fejlesztésnek a kikötő fejlesztése, mellyel a vízi turizmust kívánja az önkormányzat a településen fellendíteni.

Ennek a 3 projektelemnek a megvalósításával egy olyan komplex fejlesztés történt a község életében, amely a turisztikai vonzerőt képező elemekre épülve került kivitelezésre. Ennek megfelelően olyan helyi, térségi jelentőségű turizmus alakult ki, ahol a kulturális épített, természeti örökségi turisztika értékek hasznosítása elősegíti a település és a térség gazdaságának élénkítését, valamint a foglalkoztatás növelését.

A megvalósított beruházásnak köszönhetően a településre látogatók számára egy felejthetetlen turisztikai élményben lesz részük, valamint tovább erősödhet a helyi és térségi turisztikai együttműködés, mindemellett a helyben fellelhető természeti és kulturális örökség értékek tudatosítása is tovább fejlődhet. Mindemellett fontos, hogy a települése számára a hagyományok és örökségek erősödése mellett új munkahelyek teremtése, valamint a turisták tartózkodási idejének növelése a célok között szerepel, mindezt egy fenntartható turizmus alapokon nyugvó szolgáltatási és turisztikai rendszer megtartása mellett, amely a továbbiakban számtalan új lehetőséget magában ezzel is tovább fejlesztve a települést – zárult a közlemény.

A kikötőről, a víztoronyról és a tájházról a további képeket itt lehet megtekinteni:

Facebook

No Description

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: