fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Nyaralóhajózás: főleg magyarok foglaltak, ősszel kedvezményekkel várják a hajózni vágyókat

Júliusban sikeresen elindult Magyarországon is a nyaralóhajózás, ami az elkövetkező években jelentősen hozzá fog járulni a Tisza-tó és a Felső-Tisza turisztikai fejlődéséhez. Ezen felül a jelenlegi foglalásokról és fejlesztésekről adott hírt Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos. A MAHART Nyaralóhajózás Program az őszi idényre kedvezményeket hirdet. Így akár 35%-os árengedménnyel vehetik igénybe a szolgáltatást a hajózni vágyók szeptember és október hónapban.

A koronavírus-járvány a turizmus többi területéhez hasonlóan nehézségeket okozott a Nyaralóhajózás Programban is. Márciusban és áprilisban gyakorlatilag az összes külföldi foglalást visszamondták, a hajók Magyarországra szállítása két hónapot késett, a kikötők építése és engedélyezése elhúzódott, a képzésre jogosító vizsgát nem lehetett letenni, a bizonytalanság miatt sem belföldön, sem külföldön nem lehetett időben elkezdeni a nyaralóhajózást bemutató kampányt. Fokozta a nehézségeket, hogy június közepétől a Tiszalöki zsilipet egy évre lezárták, és ezzel a hajózási útvonalat kettévágták.

nyaralóhajó mahart 2

A Mahart munkatársai sok munkával azonban sikerrel vették az akadályokat. A tervezett május helyett júliusban sikerült a nyaralóhajózást elindítani Magyarországon. Már mind a 20 nyaralóhajó üzembe helyezése megtörtént, a hajók kihasználtsága augusztusban 62%-os. A jelenlegi helyzetben döntően magyar vendégek érkeztek, a magyar és külföldi vendégek foglalási aránya 90% – 10%. A külföldi vendégek közül eddig osztrák, lengyel, német, svájci, francia, szlovák utasok választották ezt a nyaralási formát – számolt be Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos.  A program felzárkózása az augusztusi foglalásokon és az ügyfelek pozitív visszajelzésén is látszik.

Tokajban az előzetesen tervezettnél nagyobb kikötőt kellett építeni, amiben helyet kapott az Aggteleki Nemzeti Park és a vízimentők egy-egy irodája is, sőt az egységes vízimentés a Tiszán, Bodrogon és a Tisza-tavon a nyaralóhajózási program keretén belül került megszervezésre. Kiskörén a báziskikötő őszre készül el, amiben helyet kap a vízirendőrség is.

21-nyaralohajozas-200813-IMG_8574

A kormány döntésének köszönhetően a Nyaralóhajózás Program immár kereskedelmi-szálláshely szolgáltatásként működik, és a hazai utazóközönséget kedvezően érintené, ha Szép Kártyával is lehetne fizetni. Ennek előkészítése már zajlik, várhatóan az ősz folyamán erre már lesz lehetőség.

A Nyaralóhajózási program nagyon nehéz időszakban indult el Magyarországon, de már most is látszik, hogy érdemes volt belekezdeni, mert az idei próbaév után, ez egy sikeres turisztikai attrakció lesz, ami hozzájárul a térség fejlődéséhez, és vonzerejének növekedéséhez.

Őszi kedvezményes időszak

nyaralóhajó mahart 1

Kárándi Zoltán, a MAHART Zrt. Nyaralóhajózás Program igazgatója, az őszi kedvezményeket hirdető promóciós kampányról beszélt. – A kampány augusztus 10-én, hétfőn indult és már most több érdeklődő és tényleges foglalás érkezett ennek hatására. A  szeptember és októberi hónapot célozzuk, ahol a vendégek akár 35% kedvezményben is részesülhetnek 1 hetes hajózás esetén. Az 5 napos hétközi hajózás és a 4 napos hosszú hétvégi hajózás 25%-os, a 3 napos hosszú hétvége esetén pedig 20% kedvezményben részesülhetnek azok, akik ősszel szeretnének hajót bérelni. A részleteket és árakat a honlapunkon tudják megtekinteni az érdeklődők: https://www.nyaralohajozas.hu/rent.

Kikötési pontok

11 kisköre kikötő
Köre Kikötő, a nyaralóhajózás báziskikötője

A kiskörei báziskikötő csarnoképülete várhatóan az idei évben átadásra kerül. 2021-től már azt is használni fogja a nyaralóhajózás csapata. A tiszalöki zsilip szintén jövőre áthajózható lesz, így még érdekesebb lehet a vendégeknek a Tisza-tó vagy Tokaj régió felfedezése.

A kikötési pontok folyamatosan épülnek, a lenti kikötési pontok listában látható, hogy már a teljes szakaszon kiépült az infrastruktúra.

Jelenleg az alábbi kikötők állnak rendelkezésre a Tokaj báziskikötőből indulva, a Bodrogon haladva:

 • Tokaj báziskikötő
 • Tokaj belvárosi kikötő
 • Sárazsadány kikötő
 • Bodrogolaszi kikötő
 • Sárospatak kikötő
 • Sátoraljaújhely kikötő

 

Tokajból indulva és a Tiszán haladva pedig itt tudnak megállni a vendégeink:

 • Tímár kikötő
 • Tiszabercel kikötő

Kisköre báziskikötőből indulva a következő Tisza-tavi kikötőkben tudnak megállni nyaralóhajós vendégeink:

 • Kisköre báziskikötő
 • Szalók Yacht Klub
 • Abádi kikötő
 • Sarud kikötő
 • Tiszaörvény – Szabics kikötő
 • Tiszafüred – Stég kikötő
 • Tiszafüred – Balneum kikötő
 • Poroszló – Fehér Amúr halászcsárda kikötő

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: