fbpx
Összes téma

A Tisza-tó térségében is folytatódik a szúnyoggyérítés

Tizenkét megyében és a Duna árterületén folytatódik a szúnyogirtás a héten - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivő-helyettese hétfőn az MTI-vel.

Dóka Imre tudatta, hogy a csapadékos időjárás és a Dunán levonuló kisebb árhullám segíti a szúnyogok tenyészőhelyeinek fennmaradását, ezért a vízparti településeken újból sok rovar várható.

A hét első napjain a lárvák számát csökkentik a szakemberek biológiai módszerrel az árterületeken, illetve a későbbiekben a kifejlett szúnyogok elleni kezelések is szükségessé válhatnak – tette hozzá.

A biológiai gyérítés során egy baktérium által termelt fehérjét tartalmazó készítményt juttatnak a vízbe járműre szerelt nagynyomású permetezővel, nagy felületek esetén repülővel. A környezetbarát szer kizárólag a szúnyoglárvákat pusztítja el – közölte Dóka Imre.
Légi szúnyoggyérítés Szolnokon, földi védekezés Baranya, Somogy, Tolna és Jász-Nagykun-Szolnok megyében, a Dráva mentén, a Dunakanyar és a Tisza-tó térségében lesz.
A menetrend a https://www.katasztrofavedelem.hu/43/heti-programok oldalon elolvasható, írta az MTI.

Többek közt Abádszalókon, Tiszaderzsen, Tiszafüreden, Tiszaszőlősön, Kiskörén, Poroszlón, Sarudon, Tiszanánán és Újlőröncfalván biztosan várható a napokban a Katasztrófavédelem által végzett gyérítés.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d