fbpx
Összes téma Tisza-tó fejlesztések élővilág Túra Hírek Tisza-tó élmények Hortobágyi Nemzeti Park

Ezt látnod kell! Újdonságokkal bővült a Tisza-tavi Vízi Sétány

A Tisza-tavi kirándulások egyik kihagyhatatlan helye az a sétány, ami a víz felett, 1500 méter hosszú pallóúton mutatja be testközelből a tavat. A Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság most új, interaktív elemekkel bővítette, ami az egész családnak remek szórakozást kínál.

A Poroszlóról elérhető sétány a Tisza-tóhoz érkezők kedvence és egyben az egyike azoknak a kötelező programoknak, amiket mindenkinek meg kell tekintenie, ha a környékre látogat. A különleges tanösvény új látnivalói abból az Európai Uniós forrásból bővültek idén, aminek a célja, hogy bemutassa a Natura 2000-es területek jelentőségét. A projekt a Hortobágyi Nemzeti Park Igazgatóság működési területén valósult meg és ebből természetesen a Tisza-tavi Vízi Sétány sem maradhatott ki.

vízi sétány

A sétányra három új, fedett padot helyeztek ki, ahol a látogatók szusszanhatnak. Az interaktív játékokon keresztül megismerhetők a tó madarai, állatai és halfajai.

Találkozhatunk egy áttekintő táblával, ismeretet kaphatunk a Tisza-tó kialakulásával kapcsolatosan, állványos zootróp segítségével megnézhetjük a függőcinege fészeképítését, különböző forgatókon keresztül pedig az alapvető élőhelyek, fajok tárulnak a szemünk elé. Többféle ismertető közül lehet választani, de talán az egyik leglátványosabb az az óriási társasjáték, ahol az jut hamarabb célba, aki minél több kérdésre tudja a választ. A magaslesen a táj fejlődése mellett a helyi, jellegzetes madarak megismerésére is lehetőség nyílik, vagy éppen a lenyűgöző panorámában lehet gyönyörködni.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d