fbpx
Összes téma Promó

7 dolog, amit eddig nem tudtál a híres krémlikőrről

A likőr szó, a liqueur szóból eredeztethető. A krémlikőrt általában a hölgyek kedvelik nagyon, merthogy édes és csak alacsony alkoholtartalommal bír. A likőrpalettán sokféle likőr megtalálható, hiszen likőr készülhet gyümölcsökből (Berentzen likőrök), különböző növényekből (Fernet Branca likőr) és fűszerek is lehetnek az egyes likőrök alapanyagai, összetevői. (Hirdetés)

A hagyományos likőrök mellett, egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a krémlikőrök és a tejszín alapú likőrök is. A krémlikőröket az állaguk különbözteti meg a hagyományos likőröktől, hiszen sokkal krémesebbek és sűrűbbek azoknál. A tejszín alapú likőrök között a Carolans krémlikőrök és a Bailey’s likőr is megtalálható. Ezek az italok voltaképpen tejszínnel dúsított párlatok. A cikkben a Bailey’s krémlikőrről fedünk fel néhány titkot, amelyeket talán eddig te sem ismertél.

  1. Tehenek, akik a tejszínért felelnek

A Bailey’s krémlikőr egyik alapanyaga a tejszín. Írországban összesen 1500 gazdaságban, mintegy negyvenezer tehén gondoskodik arról, hogy a legkiválóbb tej, és így tejszín kerüljön ezekbe a fenséges italokba.

  1. A Bailey’s több országban is hódít

Krémlikőrök sorában az élen áll ez a szeszes ital, és világszerte mintegy százhatvan országban értékesítik.

  1. A név kötelez

A Bailey’ s krémlikőr egy Bailey’s nevű, londoni étteremről kapta a nevét, hiszen a krémlikőrt megalkotó csapat szerette volna, ha a krémlikőr a két ország eredetét (Nagy-Britannia, Írország) tükrözi.

  1. A nehéz kezdetek

Mivel a Bailey’s gyártásának kezdeti szakaszában még a tulajdonosok nem rendelkeztek üzemmel, így az ital címkéjén egy nem létező cím szerepelt.

  1. Írország öröksége egyetlen italban

David Dand nevéhez fűződik többek között a Bailey’s krémlikőr megalkotása, amelynek készítése során nemes egyszerűséggel tejszínt és likőrt kevertek össze. A cél az volt, hogy ne csak Írországban terjedjen el az az ital, hanem szerte a világon. A Bailey’s azonban nem csak Írország örökségét, hanem mezőgazdasági hagyományait is hűen tükrözi.

  1. Írország és más országok

A Bailey’s alapanyagainak és a csomagolásához szükséges anyagok jelentős hányada, mintegy 80 százaléka, Írországból származik, azonban a Bailey’s készítéséhez szükséges kakaóbabot és vaníliát Nyugat-Afrikában takarítják be, és Franciaországban dolgozzák azokat fel. Láthatjuk tehát, hogy több ország is közreműködik abban, hogy egy ilyen kiváló minőségű ital kerüljön a poharunkba.

  1. A Bailey’s a konyhában is arat

Ez az ital nem csak ital formájában a hölgyek kedvence. Az italhoz fűződő szeretetüket hűen tükrözik, hogy sütés és desszertkészítés közben is előszeretettel használják a nők ezt a krémlikőrt, hiszen Bailey’s hozzáadásával készítettek már a nők fagylaltot, tortát, pitét és teasüteményt is.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d