fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Kutyával a Tisza-tónál: TOP 4 program

Minden gazdi ismeri azt az érzést, amikor egy kirándulás előtt bepakol a bőröndjébe, és mindezt a világ legnagyobb fájdalmával nézi a kutyája. Ha a Tisza-tóra mentek, akkor nem kell ezeket a pillanatokat átélni, hiszen a négylábú pajtásokat is szívesen látják! A Tiszafüreden rendelő Dr. Koska Gábor állatorvost és lányát: az állatorvostan-hallgató Hedviget kértük meg, hogy ajánljanak néhány kutyás Tisza-tavi programot.

Cikkünk támogatója a tiszafüredi Koska Állatorvosi Rendelő.

 

1. Természetjárás

tisza-tó kutyával

A csónakázás remek közös program lehet mindkét fél számára. Minden kikötőbe beengedik a kutyákat és a legtöbb túravezető is szívesen látja csónakjában őket. Csak akkor induljunk velük útnak, ha nem tengeribetegek, azaz ha azt látjuk rajtuk, hogy ők is jól érzik magukat a vízen.

FONTOS! Sose felejtsük otthon az oltási könyvüket, valamint érvényes oltással induljunk velük útnak! A Tisza-tó környékén rengeteg a fertőzött kullancs és szúnyog. Mielőtt baj történne a csípésük miatt, még az utazás megkezdése előtt, időben kezdjék el használni a védekezéshez szükséges szereket!

A környék két tanösvényére: a Tiszavirág Ártéri Sétaútra és az Örvényi Pákász Tanösvényre is bevihetjük magunkkal őket, illetve a legtöbb étterem kerthelyiségébe is. Kutyapanzió nincs a környéken, ezért érdeklődjünk előre, hogy a kiválasztott úticélunk kutyabarát-e! Bármerre is járunk, „kutyaürülék-zacskót” vigyünk magunkkal, hogy tisztán hagyjuk a környezetet utánuk.

 

2. Kerékpározás
A KRESZ szabályai szerint, kerékpár mellett nem lehet futtatni a kutyát sem pórázon, sem pedig anélkül. A kutyás tókerülést inkább utánfutóval vagy erre alkalmas hordozóval ajánlják az állatorvosok sok-sok megállóval és lehetőleg hűvösebb időben, a hőguta elkerülése miatt.

 

3. Strandolás

tisza tó kutyával

A tó partján szinte bárhol úsztathatjuk őket úgy, hogy ne zavarjuk ezzel az esetlegesen környéken lévőket! Ezeken a helyeken fokozottan figyelnünk kell arra, hogy ne lépjenek sulyomba. Ha beletörik a tappancsukba és nem tudjuk kiszedni, akkor mielőbb állatorvoshoz kell vele fordulni. A tónál két helyen van kijelölt kutyastrand. Az egyik Tiszafüreden, a Morotva félszigetnél található. Parkosított területtel, néhány játszótéri elemmel van felszerelve. A másik pedig Sarudon, az Élményfalu strandjánál, a Kalandpart mellett van.

 

TIPP: A rendelő épületében megnyílt a Bark ’n Shine önkiszolgáló kutyafürdető, ami óriási segítség lehet, ha az egész napos kirándulás után tisztán szeretnénk látni kedvencünket.

bark n shine

 

4. Programok

tisza tó kutyával 3

A Bajba Jutott Állatokért Alapítvány idén már harmadik alkalommal rendezi meg a Dogs ’n Nature elnevezésű jótékonysági rendezvényét a Szabics kikötő Tiszavirág Ártéri Sétaútján. Bevételéből a tiszafüredi Gyepmesteri Telepen gazdira váró kutyák állategészségügyi ellátását finanszírozzák. Ezen a napon különféle programokkal várják a párosokat, mint például csónakázás, kutya-gazdi fotózás, kvízjátékok, kincskeresés, vagy hobbikutya-show.

Idén nyáron várhatóan folytatódik az állatorvosi rendelő felelős gazdi képzése is, amin a mindennapok legapróbb előforduló helyzeteitől, egészen a komolyabb problémákkal is foglalkoznak az ingyenes előadássorozaton.

Fotók: Dr. Koska Állatorvosi Rendelő

 

Dr. Koska Állatorvosi Rendelő – Tiszafüred

Kedves Állattartók! Amennyiben állatorvosi rendelőnkbe látogatnak, kérjük, hogy tartsák be az alábbi szabályokat. Megértésüket köszönjük! Dear animal owners! If you are visiting our vet office, please follow the following rules. Thank you for your understanding!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: