fbpx
Összes téma Promó

4 érv a székhelyszolgáltatás mellett

A LOGOSZ cégcsoport 2005-ben alakult, melynek főbb szolgáltatásai a székhelyszolgáltatás, a cégalapítás, cégmódosítás, cég adásvétel, és bélyegzőkészítés Budapesten és vidéken, Magyarországon már 19 különböző irodában. A LOGOSZ cégcsoport azzal a céllal jött létre, hogy segítséget nyújtsanak mindazoknak, akik vállalkozásuk elindítását tervezik, vagy a már működő cégük hatékonyságát szeretnék növelni. A LOGOSZ cégcsoport vállalja a vállalkozásindítást, a székhelyszolgáltatást és a cégmódosítást is. Emellett foglalkoznak még könyveléssel, adótanácsadással, bélyegzőkészítéssel, külföldiek számára pedig kézbesítési megbízottat is tudnak biztosítani. (Hirdetés)

A LOGOSZ cégcsoport országos lefedettséggel rendelkezik. Budapesten 11 irodában, különböző kerületekben, vidéken pedig 9 városban állnak az ügyfelek részére székhelyszolgáltatás nyújtásban és cégügyek intézésében. A székhelyszolgáltatás és a cégalapítás Budapesten 12 kerületben működik: II. kerület, Bem utca, III. kerület, Bécsi út, VI. kerület Király utca, VII. kerület Rottenbiller utca, VIII. kerület József körút, XI. kerület Andor utca, XIII. kerület Váci út, XIV. kerület Szugló utca, XV. kerület Illyés Gyula utca, XVI. kerület Veres Péter út, XVII. kerület Pesti út és XXII. kerület Nagytétényi út.

Cégalapítás és székhelyszolgáltatás vidéken is működik a LOGOSZ közreműködésével: Debrecen, Kecskemét, Győr, Nyíregyháza, Pécs, Székesfehérvár, Szolnok, Veszprém.

De mi is az a székhely és mi is az a székhelyszolgáltatás? A 2006. évi V. 7§ (1) törvény értelmében a székhely: „A cég székhelye a cég bejegyzett irodája. A bejegyzett iroda a cég levelezési címe, az a hely, ahol a cég üzleti és hivatalos iratainak átvétele, érkeztetése, őrzése, rendelkezésre tartása, valamint ahol a külön jogszabályban meghatározott, a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítése történik.” A cég székhelyét cégtáblával szükséges jelölni. Ugyanennek a törvénynek a további rendelkezése (7§ (4)): „Cég székhelye, telephelye és fióktelepe olyan ingatlan lehet, amely a cég tulajdonát képezi, vagy amelynek használatára – ideértve a székhelyszolgáltatás útján biztosított székhelyhasználatot is – a cég jogosult.”

A 2017. évi CL. törvény, valamint a 7/2017. (VI.1) IM rendelet értelmében a székhelyszolgáltató fogalma: „A székhelyszolgáltató az a személy, aki, vagy amely üzletszerű gazdasági tevékenységként az adózó üzleti és hivatalos iratainak munkaidőben történő átvételéről, érkeztetéséről, megőrzéséről, rendelkezésre tartásáról, valamint a székhellyel összefüggő kötelezettségek teljesítéséről, így különösen a cég (megbízó) székhelyéhez és a cégiratokhoz kapcsolódó hatósági kényszer-intézkedések tűréséről.”

A LOGOSZ cégcsoport székhelyszolgáltatási csomagja a cégtábla kihelyezését és elkészítését is magába foglalja. Székhelyszolgáltatás és cégalapítás csomagjuk 10 ingyen szolgáltatással vehető igénybe, választható székhelyszolgáltatás időtartammal. Cégtulajdonos és egyéni vállalkozó a székhelyszolgáltatás igénybevételével sokat könnyíthet az életén, hiszen egy jól működő székhelyszolgáltató minimális költségek mellett segíteni tudja az adott vállalkozást, illetve a cég működését. A cikkben 4 érvet sorolunk fel a székhelyszolgáltatás mellett.

szekhely_szolgaltatas

  1. A székhelyszolgáltató biztosítja a cég székhelyét

A székhelyszolgáltató egyik előnye, hogy biztosítja a cég (megbízó) székhelyét. Azonban a cég, azaz a megbízó ténylegesen nem használhatja az ingatlant és a székhelyhez kapcsolódó jogszabályi kötelezettségeknek nem a cég törvényes vagy szervezeti képviselője vagy alkalmazottja tesz eleget.

  1. Itt történik a döntéshozatal, a cég irányítása és ügyvezetése

A székhelyszolgáltatás másik előnye, hogy a székhelyszolgáltató által biztosított ingatlanban történik a döntéshozatal, a cég irányítása és ügyvezetése. Ez a központi ügyintézés helye.

  1. Itt történik az iratok őrzése

A székhelyszolgáltató által biztosított ingatlanban történik a fontos iratok őrzése is. Ezek a következők: cégiratok, hatósági engedélyek, adóbejelentésekkel kapcsolatos iratok, éves beszámolók, cégbejegyzési végzés másolata, a társasági szerződés és az érvényes szerződés.

  1. Székhelyszolgáltatási csomagot is igénybe lehet venni

A LOGOSZ cégcsoport székehelyszolgáltatási csomagot is az ügyfelei rendelkezésére bocsát. Ennek a csomagnak a tartalma: 1 db standardbélyegző, postai küldemények átvétele, megőrzése, postafiók bérlése, hivatalos levelek továbbítása, nyilvántartás vezetése, cég képviselete, nyomtatás, szkennelés, cégtábla elkészítése, kihelyezése, új ügyfeleknek egy hónap ingyenes könyvelés.

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: