fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Két nap alatt több mint kétszáz ajánlatkérés érkezett a nyaralóhajók bérlésére

Szinte rekodot döntött a nyaralóhajók foglalására érkező ajánlatkérések száma, miután pénteken Tiszafüreden megnyitották az idei szezont, valamint Tokajban átadtak egy új kikötőt. A bejelentés után két nap alatt több mint kétszáz ajánlatkérés érkezett a nyári időszakra. Július elsején így az első bérlők kihajózhatnak a tokaji vagy kiskörei kikötőkből, adta hírül a MAHART.

A Nyaralóhajó Program május 1-jei kezdéssel indult volna, de a vírus miatt a szezonkezdést módosította a MAHART Zrt. június közepére. A meglévő foglalásokat a bérlők többsége későbbi időpontra foglalta át, a lemondások száma minimális volt. A kis számban lemondott utak vendégei már újra érdeklődnek, és van köztük olyan, aki újra foglalt azóta hajót.

Jelentős a külföldi turisták érdeklődése, de Svájcban és Szlovákiában élő magyaroktól is érkezett foglalási szándék az idei nyárra.  A Nyaralóhajózási Program nemzetközi partnere jelezte, hogy az európai piacon szintén jelentős érdeklődés mutatkozik a magyar vizek iránt. Többek között Franciaországból, Németországból, Ausztriából és Angliából is foglaltak a nyári szezonra, hogy megismerjék a Tisza-tavat, Felső-Tiszát és Bodrogot.

A napokban számos utazási iroda kereste meg a MAHART Zrt.-t együttműködés céljából, mivel hozzájuk is érkeztek megkeresések a nyaralóhajózás kapcsán. A Magyar Utazási Irodák Szövetségével elkezdődött egy együttműködés, mivel számos utazási iroda jelezte feléjük érdeklődésüket egy nyaralóhajókat bemutató tanulmányúttal kapcsolatban, ezért június végén több study tour-t is szervez a Program az utazási irodáknak és a sajtó képviselőinek.

20200522_112253

Nyaralóhajózás megteremtése Magyarországon

Magyarország Kormánya 2017 végén döntött az új turisztikai forma elindításáról a Tisza-tavon, Felső-Tiszán és Bodrogon. A program teljes költségvetése 4,66 milliárd forint, amelynek részeként 20 vadonatúj hajót szereztek be. A hajók beszerzésén túl elkészült 12 kikötő, és további 7 kikötő épül. Elkészült Tokajban egy több funkciós báziskikötő, amely a nyaralóhajókon kívül helyt ad a vízirendészet irodájának is. A Programhoz kapcsolódóan biztosítottá vált a Felső-Tisza és Bodrog vidékének vízimentő szolgálata. A kikötők építése a nyaralóhajókon túl a térség kishajós forgalmát is kiszolgálja.

Hamarosan átadásra kerül a hajózáshoz kapcsolódó informatikai rendszer, amely az utasok biztonságát, illetve a hajóbérlők minél szélesebb körű kiszolgálását fogja segíteni. Az alapfelszereltség része lesz a hajózási útikönyv és egy tablet a MAHART által fejlesztett applikációval (NaviBoat), ami hajózási térképpel, elérhetőségekkel, valamint egyéb speciális információkkal és programlehetőségekkel segíti a nyaralóhajós utasokokat a navigálásban.

Új honlapjuk fejlesztése is zajlik, mely 5 nyelven lesz elérhető és közvetlen hajó foglalási lehetőséget biztosít.

20200522_112559

Kiknek ajánlják a nyaralóhajó bérlését?

A Nicols vendégkörének, illetve széleskörű partnerhálózatának köszönhetően Magyarországon is sok külföldi nyaralóhajós turistára számítunk. Emellett a program elkötelezett célja a hazai hajóbérlések számának növelése.

A lakóhajózás a nyaralás egy különleges formája. A lassú járású úszó apartmanok tökéletesen alkalmasak arra, hogy a pihenni vágyó családok, illetve baráti társaságok felfedezzék a környék természeti értékeit. Ezért a nyaralóhajózás bárkinek kellemes kikapcsolódás lehet, aki szereti a hajózást és a természet közelségét. A hajókat 1 napra, de akár 1-2 hétre is kibérelhetik a nyaralók. Útikönyvükben programlehetőségeket és tippeket adnak, hogy könnyebben eltöltsék szabadidejüket vendégeik. A környékbeli vállalkozókkal szoros együttműködéssel találják ki a programok nagy részét, ezzel is bevonva a helyi szolgáltatókat.

A tervek szerint a Program kiemelt célja lesz céges csapatépítő programok, exkluzív partner hajóztatások megszervezése is.  Külön programcsomagokat dolgoznak ki cégek részére, akik szeretnék dolgozóikat, ügyfeleiket vagy partnereiket 1 napos programban részesíteni. Az újdonság ereje sok cégre lesz hatással, hiszen a hajókázás élménye mellett a borkóstoló, pincelátogatás, lovaglás, sörmanufaktúra látogatás, és egyéb érdekes programok színesíthetik a kisebb és nagyobb létszámú eseményeket.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: