fbpx
Összes téma Tisza-tó fejlesztések élővilág Hírek csónakázás Tisza-tó élmények Sarud Élményfalu Tisza-tavi hírek Nyaralóhajó hajózás kikötő

Október végéig tilos motoros vízijárművel a Kalandpart strandján áthajtani

Mivel elkészült a hullámtörő gát a sarudi Élményfalu Kalandpartján, ezért mostantól minden évben április 1-től október 31-ig tilos motorral hajtott vízijárművel vagy sporteszközzel áthaladni a területen.

Kücsön Gyula, a sarudi Élményfalu ötletgazdája közösségi média oldalán tette közzé a 2019 őszén megjelent hajósoknak szóló hirdetményt, miszerint április 1-től október 31-ig tilos áthaladni a Kalandpart strandjának területén motoros vízijárművel vagy sporteszközzel.

Gyula Kücsön

Kedves Tisza-tavi Hajósok! Lassan befejezzük a Kalandpart Strandjának és a hozzá kapcsolódó partszakasznak az idei kialakítását. Bár elkészült a part hullámtörő mólója, ami felfogja a szelek romboló hatását, de a területen áthaladó hajók miatt a strand homokja folyamatosan elmosódik.

Ahogy Kücsön Gyula írta, elkészült a part hullámtörő mólója, ami felfogja a szelek hullámtörő hatását, de a területen áthaladó hajók hullámkeltése miatt a strand homokja folyamatosan elmosódik.

A hajósok figyelmét 2-2 tábla is felhívja az új szabályra, amelyet Budapest Főváros Kormányhivatalának Közlekedési Főosztálya helyezett ki. A helyszín könnyebb beazonosításának érdekében az alábbi térképet is mellékelték a hirdetményhez.  

FB_IMG_1589009212988

FB_IMG_1589009161574

Kiemelt kép: Fodor László

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: