fbpx
Összes téma

Ismét lezárja határait Tiszafüred és éjszakai kijárási tilalmat vezet be

Ahogy a korábbi hétvégéken is történt, Tiszafüred a május elsejei hosszú hétvégén is lezárja közigazgatási határait, és emellett bevezeti a kötelező maszkiviselést és tilos lesz a köztereken történő alkoholfogyasztás is. Ennek értelmében nem lehet a hétvégén körbe biciklizni a Tisza-tavat.

Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere közleményben tájékoztatotta lapunkat a hétvégére hozott intézkedésekről. Ezt az alábbiakban olvashatják. Arról viszont egyelőre nincs információnk, hogy a tó mellett lévő többi település hogyan rendelkezett. Amint megtudjuk, honlapunkon tudatjuk olvasóinkkal!

A koronavírus-járvány elleni védekezés és a Tiszafüreden élők egészségének megóvása érdekében 2020. május 01. 00:00 órától 2020. május 03. 24:00 óráig elrendeltem Tiszafüred (Tiszafüred-Kócsújfalu,Tiszafüred-Tiszaörvény) lezárását.

Ebben az időszakban, napközben a város közterületein tartózkodni csak a Kormány rendeleteiben rögzített alapos indokkal megengedett!

60141_tiszafured-01

Ez alól, csak az alábbiak kivételek:

– 33-as főút átmenő forgalma, melynek célja nem Tiszafüred,

– Tiszafüredi lakcímmel (állandó, vagy tartózkodási) rendelkezők,

– tiszafüredi ingatlantulajdonosok,

– a városban egyedül élő hozzátartozóját ellátó személy (akkor is, ha nem rendelkezik tiszafüredi lakcímmel),

– Tiszafüreden munkát végzők,

– megkülönböztető jelzéssel ellátott autók,

– közszolgáltatók, városüzemeltetés, polgárőrség szolgálatot ellátók gépjárművei,

– szállítólevéllel történő áruszállítás, valamint helyi éttermek,

étkezést biztosító szolgáltatók házhozszállítást végző gépjárművei.

 

További korlátozások a fenti időszakban:

– Kijárási tilalom (egészségügyi szükséghelyzet, munkavégzés, hivatásbeli kötelezettség teljesítése, valamint a gyógyszertári szolgáltatás igénybevétele kivételével) 2020.05.01-én 22 órától másnap reggel 6 óráig, 2020.05.02-án 22 órától másnap reggel 6 óráig, valamint 2020.05.03-án 22 órától 24 óráig.

– A szabadstrandnál lévő 4. parkoló zónát (Kikötő körút, Kastély körút) csak a Tiszafüreden lakóhellyel, tartózkodási hellyel, vagy ingatlantulajdonnal rendelkezők használhatják

– A város közterületein háromnál több személy nem csoportosulhat, kivéve, ha hatósági igazolvánnyal igazolják, hogy közös háztartásban élnek.

– Háziállatot sétáltatni kizárólag a lakás bejáratától számított 1km-es körzeten belül lehet.

– Sporttevékenység egyedül, más személytől 10 méteres távolságot tartva végezhető.

– Tiszafüred játszótereit, kondi parkjait szabadidős tevékenység céljából látogatni tilos.

– A közterületeken tilos az alkoholfogyasztás.

 

2020. május 1-től, visszavonásig (azaz nem csak a fenti időszakban!):

-kötelező egészségügyi maszkot vagy orrot és szájat egyaránt takaró textilt (sálat, kendőt) használni a lakosság ellátását szolgáló valamennyi üzletben, gyógyszertárban, postán, dohányboltban, közszolgáltatónál, az önkormányzat által fenntartott oktatási, nevelési, gyermekvédelmi intézményben, egészségügyi intézményben, valamint ügyintézést biztosító közintézményben történő tartózkodás alkalmával!

A szabályszegőkkel szemben – amennyiben figyelmeztetést követően sem tartják be az előírásokat – 5 000 Ft-tól 50 000 Ft-ig terjedő helyszíni bírság vagy 200 000 Ft-ig terjedő közigazgatási bírság kerül kiszabásra.

A szabályok betartását a rendvédelmi, polgárvédelmi szervezetek tagjai fokozottan ellenőrzik.

Szíves megértésükben bízva kérem és egyben köszönöm együttműködésüket!

Vigyázzunk egymásra!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: