fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények Tisza-tavi Sporthorgász Kft.

Több mint kétméteres harcsát fogtak ki a Tisza-tóból

A hal teljes hossza 215 centinek bizonyult, a súlyát csak saccolni tudták, valahol a 60 kilogrammon túl. A gyönyörű, egészséges Tisza-tavi ragadozó néhány fénykép elkészítése után visszanyerte a szabadságát - írta a Tisza-tavi Sporthorgász.

Március 29-én éjszaka, Lovas Kornél szolnoki horgász egy háromnapos horgásztúrán több kisebb, öt és tizenöt kiló közötti harcsát zsákmányolt. A túra utolsó halaként pedig igen komoly ellenfélre akadt. Az akasztást követő percekben még nem is sejtette, micsoda küzdelem vár rá, ugyanis a hal könnyedén úszott a csónakig. Ott viszont ahelyett, hogy engedett volna a húzásának, célba vette a Tisza túlsó partját, és egy nyugodt, ám ellenállhatatlan húzással, körülbelül 100 méterre távolodott. Ekkorra a horgász segítőjének már sikerült a többi készséget kivenni és a horgonysúlyokat fölhúzva a csónakkal a hal nyomába eredtek, majd 40 percnyi hadakozás után sikerült kihúzni a vízből – írja a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft.

A teljes történetet és a többi képet ide kattintva lehet megtalálni!

kétméteres harcsa tisza tó sporthorgász

Fotó: sporthorgasz.eu

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: