fbpx
Összes téma

Az elkövetkező hetekben minden lakos ingyen kap sebészi maszkot Tiszafüreden!

Tiszafüred városa ózongenerátort vásárolt az egészségügyi intézmény részére, ffp2-es szájmaszkot kapnak a frontvonalban küzdő és nélkülözhetetlen munkatársak, a lakosság pedig 11.000 darab háromrétegű sebészi maszkot kap.

Az országban az elsők között vezették be az ingyenesen hívható (06-80-818-090) 24 órás diszpécserszolgálatot, ahol többek között a 65 évnél idősebb helyi lakosok segítséget kérhetnek az önkormányzattól. A házi segítségnyújtás keretében azóta eltelt időben az önkéntesek naponta több mint száz helyre rendszeresen visznek élelmiszercsomagot az idősek és rászorulók számára – tudatta közleményben Kerekes Sándor, sajtókapcsolatokért felelős munkatárs.

élelmiszercsomag koronavírus tiszafüred
Tiszafüredi önkéntesek élelmiszercsomagot osztanak szét az idősek és a rászorulók számára.

Az önkormányzat a helyi mentőállomás és a Kuthy Elek Egészségügyi Intézmény részére 175 ezer forint értékben egy-egy ózongenerátort vásárolt meg, amelyeket már szolgálatba is állítottak. Az eszközök vegyszermentes tisztításra, higiéniai kezelésre használható berendezések. Az ózongenerátor ugyanis bármilyen adalékanyag nélkül képes szagtalanítani és fertőtleníteni, így például a védekezésben résztvevő mentőautókat és a benne lévő felszereléseket.

koronavírus tiszafüred ózongenerátor
Két ózongenerátort is vásárolt a város az egészségügyi intézményének.

A városnak sikerült megrendelni 1000 db ffp2-es szájmaszkot is, amelyeket a járvány megfékezésében frontvonalban küzdő és nélkülözhetetlen munkatársak, azaz az orvosok, ápolók, mentősök és az egészségügyi, szociális intézményekben kritikus feladatot ellátók számára osztanak ki rövidesen.

koronavírus tiszafüred szájmaszk
1000 db ffp2-es szájmaszkot és 11.000 darab háromrétegű sebészi maszkot vásárolt a város a frontvonalban dolgozók és a lakosság részére

Emellett több millió forint értékben rendeltek meg 11.000 darab háromrétegű sebészi maszkot, amelyből térítésmentesen minden tiszafüredi lakosnak fog jutni. A 2-2 db maszkhoz, a szállítmány megérkezését követően,  – várhatóan az elkövetkező hetekben – fognak hozzájutni a tiszafüredieknek. Az önkormányzat ugyanakkor nyomatékosan arra figyelmeztet, hogy figyelembe véve a Tisztifőorvosi Szolgálat tájékoztatását a sebészi maszk nem nyújt teljes körű védelmet a vírusok belélegzése ellen, azok viselése nem váltja ki a járvány lassításának egyetlen biztos eszközét, az otthon maradást! A sebészi maszk a fertőzés terjedését lassítani tudja azzal, hogy a maszkot viselő, esetlegesen már fertőzött személy ne tudja továbbadni a kórokozót másoknak. A legtöbbet azzal tehetjük a járvány fékezése érdekében, ha betartjuk a hatóságok intézkedéseit, és fegyelmezetten otthon maradunk!

 

A tiszafüredi Fidesz frakció minden tagja jó példát mutatva összesen 540.000 forintot utalt át a héten az önkormányzat által létrehozott adományszámlára, segítve a várost a koronavírus elleni védekezésben! A Tisza-tó fővárosa eddig összesen 11 millió forintot költött a védekezésre, ezért arra kérnek mindenkit, hogy aki megteheti segítse felajánlásával a település védekezését a következő számlaszámon: 11600006-00000000-30177828. A közlemény rovatba írják be: koronavírus elleni védekezés.

– közölte Tiszafüred Város Önkormányzata.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: