fbpx
Összes téma

Március 28-tól kijárási korlátozást vezetnek be Magyarországon

A korlátozás április 11-ig lesz érvényben.

A szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök az Operatív Törzs ma reggeli ülése után, hogy március 28-tól április 11-ig kijárási korlátozást vezetnek be.
Ez azt jelenti, hogy az otthonokat csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása miatt lehet csak elhagyni, azaz az élelmiszerboltok, patikák, piacok és drogériák látogathatók lesznek.

A miniszterelnök beszélt arról is, hogy az egészségügyi sétákat változtlanul meg lehet tenni, de mindenkinek oda kell figyelnie a másfél méteres távolságtartásra.

Ezen kívül az egyik legfontosabb, hogy a 65 év felettiek csak reggel 9 és 12 óra között látogathatják a boltokat és a gyógyszertárakat, hogy ezzel is csökkentsék a fiatalabbakkal való interakciókat.

Péntek reggelre 300-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma és 34-re a gyógyultaké – írja a hivatalos tájékoztató portál, a koronavirus.gov.hu.

A csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus. A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

A hazánkban beazonosított új koronavírus-fertőzöttek száma: 300 fő. Közülük 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 286 magyar állampolgár.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: