fbpx
Szolnok Összes téma Program Tisza-tó élmények Promó

Mivel burkold a stégedet, hogy ne csússz el rajta?

Mindannyian egyetérthetünk abban, hogy a vízpart adta lehetőségeket leginkább egy remek stéggel lehet megfelelően kihasználni. Ahány vízpart, annyi elképzelés, annyi ötlet merülhet fel egy stég kivitelezése során. Ha az építését fontolgatja, esetleg a már meglévő felújításra vagy bővítésre szorul, ez a cikk most éppen Önnek szól.

Hagyományosan a stégeket faanyaggal burkolják, amire a vörösfenyő vagy az akác kiválóan alkalmas. Ha ennél kedvezőbb árú terméket keres, akkor a csúszásmentes rétegelt lemez is kiváló burkolata lehet egy stégnek. Kültéri felhasználásra is alkalmas, nedves környezetben is abszolút helytáll. A tábla egyik oldalon csúszásmentesített, a másik lapja és az élei vízálló védőréteggel vannak bevonva – ajánlja a szolnoki Alföldfa.

A lapok belső szerkezete nyírfa rétegelt lemez, ami kiváló szilárdságot biztosít hosszú távon is. Könnyen megmunkálható, akár egyszerű barkácsgépekkel is. A termékhez szerelési útmutató is tartozik, így a kivitelezés egyszerű lesz és a stégünket biztosan sok évig élvezni tudjuk.

Non-Slip-Black-Brown-Film-Faced-Plywood-Shuttering-Plywood-Marine-Plywood

A lemez felszíne fenol alapú védőréteggel van ellátva, ami általában sötétbarna színű. Hátoldalán teljesen sima, a kopóoldalon csúszásmentesített a felület. Ez biztosítja, hogy a termék nedvesség és UV sugárzás hatására sem megy tönkre. Van lehetőség extra kopásálló felületű HEXA lapokat választani, ezek megjelenése esztétikusabb és a kopásállóságuk is magasabb.

A lemezek rögzítése metrikus csavarokkal történik a stég szerkezetéhez. Ez lehet kapupánt csavar vagy serlegcsavar is. A lapok szabása, furatolása után a nyers fa felületeket Remmers bütüvédővel kell kezelni, hogy a vízállóság továbbra is megmaradjon.

csúszásmentes

A stég burkolása többféle anyaggal is történhet. A csúszásmentes rétegelt lemezek nagy előnye, hogy a telepítése gyors, csak minimális felületkezelést és karbantartást igényel, illetve a rögzítése is egyszerű. A termék rengeteg táblaméretben elérhető az Alföldfa Kft-nél. A vastagsági méret 6,5 mm-től egészen 30 mm-ig terjed. Az országban bárhová elszállítjuk, akár pontos méretre szabva vagy furatolva is.

Érdekelnek a részletek? Vár az Alföldfa!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d