fbpx
Összes téma

Négy fő van karanténban Tiszafüreden, a polgármester rendívüli intézkedéseket vezetett be

Ujvári Imre polgármester közleményben tájékoztatott az legújabb változásokról.

Először is köszönöm a tiszafüredi családoknak a megértést, ugyanis a szombati intézkedésünk óta összesen 26 gyermeket hoztak el az önkormányzati óvodákba és bölcsődébe. Tehát biztonságosan megtudjuk oldani a kiscsoportos felügyeletet. Az egyházi fenntartású óvodákban hasonló a tapasztalat.

📌Az iskoláktól azt a tájékoztatást kaptam, hogy minden intézmény sikeresen átállt a digitális tanrendre. Ez is azt mutatja, hogy Tiszafüreden felkészült pedagógusok és oktatási szakemberek vannak.

📌A hatósági házi karanténban levő személyek száma Tiszafüreden 4 fő.

📌Az önkormányzat a lehető legtöbb forrást átcsoportosítja a járvány ellen történő helyi szintű védekezésre. A 60 év feletti tiszafüredi lakosok részére segítséget nyújt az élelmiszer és a gyógyszerellátásban, amennyiben máshonnan segítséget nem tudnak kérni. Ennek megkönnyítése érdekében egy 0-24 órában elérhető zöld számot fogunk létrehozni.

📌A hivatali kézbesítők a lakótelepi lépcsőházak ajtajára tájékoztató plakátokat helyeznek ki.

📌Az orvosi szakellátások felfüggesztésre kerülnek, csak sürgős esteket látnak el.

📌A szűrővizsgálatok szünetelnek.

📌Az idős háziorvosaink tehermentesítésére és védelmében velük egyeztetve lehetőségük van betegeket irányítani fiatalabb kollégáik felé.

📌Március 17-től bezár a városi könyvtár, a múzeum, a művelődési központ, a sportcsarnok és a konditerem.

📌Határozatlan időre az iparcikk piac működését is felfüggesztjük. A zöldségpiac továbbra is működik!

📌A polgármesteri hivatalban otthoni munkavégzésre állunk át és ügyeletet tartunk.

📌A városüzemeltetési feladatokat továbbra is zökkenőmentesen ellátjuk!

📌A hivatali ügyfélszolgálat elsősorban elektronikus úton vagy telefonon történik. Személyes ügyintézés csak indokolt esetben lesz.

📌A segélyek és egyéb pénzbeli ellátások kifizetése elsősorban bankszámlára utalással történik, ha valakinek nincs számlája, akkor a hagyományos módon lesz kifizetve.

 

Ettől a héttől számos területen megváltozik az életünk, amely új körülményeket hoz minden korosztály számára. Ebben a helyzetben kell helytállnunk, ezért mindenkitől azt kérem, hogy továbbra is türelmesen, egymást segítve éljük meg a hátralevő időszakot. Kérem, hogy minden tiszafüredi lakos tartsa be a járványügyi előírásokat, ajánlásokat!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: