fbpx
Tiszaderzs Tiszaszőlős Tiszaigar Összes téma

Csatornarendszert építenek Tiszaigaron, Tiszaderzsen és Tiszaszentimrén

A csatornarendszer a csapadékvíz elvezetését fogja szolgálni.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, összesen több mint 900 millió forint támogatásból megvalósuló beruházások a tervek szerint ez év végére készülnek el – közölte a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Területfejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint Tiszaigaron 340 millió forintból a régebben szennyvíz és szemét elhelyezésére használt mélyfekvésű, elhanyagolt terület belvízrendezéssel összefüggő rehabilitációját végzik el, így a csapadék irányítottan és károkozás nélkül a külterületen fekvő Nagyfoki-II. belvízcsatornába jut. Emellett megépül egy elektromos, automata üzemű szivattyús átemelő is – írták.

Tiszaderzsen szintén 340 millió forintból 1746 méter belvízcsatornát építenek ki – áll a közleményben.

Tiszaszentimrén – ahol egész évben problémát jelent a belvíz – mintegy 260 millió forintból épül csatornahálózat, amely a vízgyűjtő-területről lefolyó vizet összegyűjti és a tározóba vezeti. Emellett rendezik a tározót és egy a vízszintszabályozást biztosító átemelőt is kiépítenek.

Forrás: MTI

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: