fbpx
Összes téma kikötő Tisza-tó élmények

Még idén befejeződik a strand és a kikötő felújítása Tiszanánán: rá se fogsz ismerni!

250 millió forintból újul meg a Tiszanána-Dinnyéshát kikötője és strandja, januárban a kotrási munkálatokat kezdték meg. Dr. Tóth József, a település polgármestere elmondta, jelenleg a kotrási munkálatok első ütemét végzik.

Tiszanána-Dinnyéshát strandja és kikötője húsz évvel ezelőtt volt kotorva, így az 1999-es munkálatok óta már kellőképpen eliszaposodott az ottani öböl: ahogy a polgármester elmondta, a kishajók motorjának a csavarja már az iszapba lógott, valamint sajnálatosan a strandolóknak is “dagonyázniuk” kellett.

tiszanána dinnyéshát kikötő strand kotrás 2
Január utolsó hetében így álltak a felújítási munkálatok. Fotó: Dinnyéshát-Tiszanána Facebook oldal

tiszanána dinnyéshát kikötő strand kotrás 3tiszanána dinnyéshát kikötő strand kotrás1

– A felújítási folyamatok már tavaly elindultak, de a hatósági engedélyeztetés elhúzódott, így csak januárban zárult le a közbeszerzési eljárás, ami miatt ebben a hónapban lehetett elkezdeni a munkálatokat. A felújításra támogatást kapott a település, 250 millió forintból fog a terület megújulni – mondta el lapunknak Dr. Tóth József, a település polgármestere.

tiszanána dinnyéshát strand 2

Mi fogad idén bennünket, ha a felújítás befejeztével ellátogatunk a kikötőbe és a strandra?

– A vízpart felé közeledve, a sorompó mellé egy L-alakú recepciós épületet építenek, ahol a látogatók fogadása és információkkal ellátása mellett tárolóhelyiségek, fürdők, mosdók és ajándékbolt kerül.

– Három, fából készült pavilonnal is bővül a strand környéke, amik kereskedelmi célokat fognak szolgálni, például strandcikkeket lehet majd kapni, vagy éppen lángost.

– Egy büfékocsit is telepítenek a területre, ahol frissensült ételekkel várják majd a látogatókat.

– 9-10 méter magas, azaz egy kisebb, madárlesszerű kilátó is fog épülni valamelyik szigeten, ahonnan megfigyelhető lesz a környék élővilága.

– A szigeteket összekötő három hidat is felújítják, valamint új stégrendszert is telepítenek.

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: