Összes téma Tisza-tó élmények Kiskörei Vízlépcső

5 Tisza-tavi program a hideg, téli napokra

A Tisza-tó nemcsak tavasszal és nyáron kínál izgalmas programokat, hanem télen is. Összegyűjtöttük azon programokat, amik hidegben is élvezhetők.
1. Ismerd meg a tiszafüredi nyerget!

tiszafuredinyereg4

Talán nem is gondolnánk, hogy a tiszafüredi nyergek nemhogy országos, de világhírűek voltak, hiszen még az Egyesült Államokban is ilyeneket használtak. A mesterség sajnos mára már kihalt, de az utókort gyönyörű fanyergekkel ajándékozták meg a készítők, amelyeket a tiszafüredi Kiss Pál Múzeumban lehet megtekinteni.

Ismered a világhírű tiszafüredi nyerget?

 

2. Jeges kalandokat kínál a Szabics kikötő

jégtúra

Az egyik legcsodálatosabb Tisza-tavi útvonal a befagyott tó jegén járható be a téli túra alkalmával, érintve régi morotvákat, fokokat, erdőket, legelőket, melyeket évtizedekkel ezelőtt bekebelezett a Tisza-tó vize. Igaz, hogy a többivel ellentétben ezt a programot csak bakancsban és meleg öltözetben lehet élvezni, de a vakmerő túrázókat az út végén forró teával és forralt borral várja a kikötő.

Jégtúra a Szabics Kikötőből

Téli kalandozások a Tisza-tónál

 

3. Tiszaszentimrei Egyházi Pecsétes Téglák Magángyűjteménye

téglamúzeum 1

A helyi református templom lelkésze, Fodor Gusztáv összegyűjtötte a településen található pecsétes téglákat, amelyekből kiállítást állított össze. Az akár 300 éves téglák is megtekinthetők a templomban, de előzetes bejelentkezés szükséges hozzá: email: tegularium@gmail.com
tel.: 06-30-540-0390

Leesik az állad, ha megtudod, milyen múzeum van tiszaszentimrei templomban!

 

4. Tisza-tavi Ökocentrum, Poroszló

tisza-tavi ökocentrum

A téli karbantartás után, január 18-án ismét megnyitja kapuit az Ökocentrum, amelyben hazánk legnagyobb édesvízi akváriuma található. A kiállítótérben megismerhető a tó és a környék növény- és állatvilága és változatos programokkal várják a látogatókat.

Január 18-tól ismét látogatható a Tisza-tavi Ökocentrum

 

5. Kiskörei Vízlépcső

kisköre tározó

Ha még nem jártál volna Kiskörén, a Tisza-tó szívénél, akkor ne halogasd tovább! Jelentkezz be előre (kiskore.szmg@kotivizig.hu) és tudj meg mindent a tározóról!

Aminek a Tisza-tavat köszönhetjük: a Kiskörei Vízlépcső

 

Ha esetleg nem találtad volna meg a neked való programot, akkor nézz szét programajánlónkban! Esetleg tudsz egy jó ötletet? Írd meg nekünk: ilovetiszato@gmail.com

Események Archive – I love Tisza-tó

Fedezze fel a Szabics Kikötő és Szabadidőparttal a Tisza-tó legcsodálatosabb arcát 2020. január 11., 18., 25. szombaton 10 órai kezdettel! Tudj meg többet ” A XVII. Országos Sasszinkron (egyidejű ragadozó madár állományfelmérés) keretében az VI. Sas Napot rendezik a jászsági Sasközpontban ezen a napon. Jászberény mellett, attól kb 7 km-re.

 

Kiemelt kép: Szabics kikötő és Szabadidőpart

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Discover more from I Love Tisza-tó

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading