fbpx
Kiskörei Vízlépcső Összes téma

Továbbra sem lehet zsilipelni Kiskörénél

Meghosszabbodik a zsilip felújítása, október 31-ig még biztosan nem lehet használni.

Ahogy azt lapunknak korábban nyilatkozta Fejes Lőrinc, a KÖTIVIZIG kiskörei szakaszmérnöke, június 3-tól október 11-ig hajózsilip zárlatot rendeltek el annak felújítási munkálatai miatt.

A tiszai hajózásért felelős Budapest Főváros Kormányhivatalának Közlekedési Főosztálya október negyedikén újabb Hajósoknak Szóló Hirdetményt tett közzé, amely szerint:

A Tisza 403 +- 200 fkm szelvényben lévő Kiskörei hajózsilip rekonstrukciós munkálatait végzik 2019. október 11. napjától 2019. október 31. teljes hajózási zárlat mellett. A zsilip környékén fokozott körültekintéssel szabad közlekedni, és figyelembe kell venni a kihelyezett közlekedési táblákat.

A közlemény kitér arra is, hogy kizárólag havária esetben nyitják meg azokat, de sport vagy kedvtelési célú hajók nem használhatják a zsilipet. Csónakot kézzel átemelni lehetséges, ezt a vízlépcső és a hajózsilip üzemeltetőénél kell előzetesen jelezni a 30/279-7703-as telefonszámon.

 

A a hajózsilip rekonstrukciója a Kiskörei Vízlépcső mintegy négymilliárd forintos felújításának része: az 1973-as építése óta már számos tatarozáson esett át és amennyiben szükséges volt, folyamatosan javították. A mostani projekt keretében várhatóan 2021-re újul meg a vízlépcső, amit joggal nevezhetünk a Tisza-tó szívének.

A munkálatok során – többek közt – a fémszerkezetek, a vasbetonfelületek, illetve a gépészeti és a villamos berendezések tatarozása is megtörténik.
Idén az ötös számú nyílás rekonstrukciós munkájára került sor.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: