fbpx
Nyaralóhajó hajózás Összes téma Tisza-tó fejlesztések Túra Hírek Program Tisza-tó élmények Kisköre Tisza-tavi hírek

A nyaralóhajózás megváltoztatja a Tisza-tó életét

A nyaralóhajók népszerűsítése céljából study tourt szervezett Kisköre Város Önkormányzata, ahol testközelből lehet megismerni a hajókat és a tavat.

A nap a nemrégiben felújított kiskörei kikötőben kezdődött, ahol Magyar Csilla, Kisköre város polgármestere beszédében elmondta, Kisköre célja, hogy felkerüljön az ország turisztikai térképére és ehhez a települések összefogására van szükség.

IMG_20190912_110552

Őt Révész Máriusz, Aktív Turizmusért felelős kormánybiztos követte, aki beszédében kiemelte, remek kezdeményezés a PET Kupa, hiszen rengeteg szemetet összegyűjtöttek az önkéntesek a vízről és reméli, ez folytatódni fog a jövőben is. A másik kiemelten fontos projektje a Tisza-tónak a Tiszafüred-Poroszló kerékpárút megépülése – az elmúlt néhány év folyamán egyre többen tekerték körbe a tavat. Révész Máriusz továbbá kiemelte, vízitúra bázisok kezdtek megépülni, azaz az ide érkező turisták tudnak majd megállni a pontokon, ahol a csónakból kiszállva közelebbről megismerhető a környezet.

IMG_20190912_111724

A nyaralóhajózás báziskikötője Kisköre, 2020-tól innen fognak indulni a hajók, de ezen kívül 11 másik kikötőt is felújítanak-építenek, amelyeket a hajók befogadására lesznek alkalmasak. A kikötőt ehhez bővíteni szükséges, amely jelenleg némi csúszásban van, ám egy új közbeszerzés kiírásával 500 millió forintot lehet spórolni a megépítésen. Az új kikötő terveit is bemutatta, ami egy igen impozáns, modern épületekkel várja majd a látogatókat. A kikötőben a vízirendőrség is helyet kap majd, de egy hangárt is építenek a hajók téli tárolására.

A hajók 2020 májusától indulnak teljes üzemben. Összesen tíz hajó van hazánkban és a következő évben további tíz fog még érkezni.

IMG_20190912_112117

– Ez a projekt nemcsak a települések turisztikaii lehetőségeinek bővítésében segít, hanem abban is, hogy Magyarország világszínvonalú szolgáltatást fog nyújtani, sőt a Tisza-tó, a Felső-Tisza és a Bodrog vidékére robbanásszerű fejlődős várható – fogalmazott a kormánybiztos.

A kiskörei hallépcső leendő raftingpályájával kapcsolatban elmondta, elkészültek az engedélyezési tervei.

– Mindezeknek köszönhetően Kisköre turisztikai nagyhatalom lesz és a térség is óriási lehetőségek előtt áll – zárta szavait.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: