fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

Tisza-tavi kalandok különkiadás: három nap a vízen

Ljasuk Dimitry legújabb Tisza-tavi filmjének főszereplője természetesen a tó volt, és a vendége pedig Pokorny Lia. A színésznőnek három napon keresztül mutatta be a környéket Dimitry, amelynek eredeményeképpen megszületett az a film, amely a legjobban visszaadja a tó hangulatát.

Az egyik leghangulatosabb program a Tisza-tavon az, ha az ember a vízen töltheti az éjszakákat. Éppen ezért egy olyan háromnapos programot terveztem Liának, amiben átélheti a vízparti sátrazás, a hangulatos úszókunyhó és a fényűző nyaralóhajó hangulatát is, azaz legegyszerűbbtől a legkényelmesebbig vezetett utunk.” – vezeti be a filmet Ljasuk Dimitry.

A Tisza-tavi kalandok sorozat legújabb különkiadásában megtudhatja a néző, hogy milyen érzés eltölteni három napot a vadonban, a vízen éjszakázva. A történet három nap cselekményét és helyszíneit dolgozza fel és adja át úgy, ahogy megtörtént. A film három szereplője a Tisza-tó, a vendég, Pokorny Lia színésznő és a házigazda Ljasuk Dimitry. A történetet, ahogy eddigi filmjeiben is, Dimitry meséli el, miközben ő az, aki az egészet felveszi – ahogy a vlog típusú filmekben ez megszokott. Ez a film azonban kilép a vlog határaiból, sokkal inkább egy kisfilm, meseszerű útikalauz, annak az életérzésnek az átadásával, amely a Tisza-tavon keríti hatalmába az embert.

DCIM100MEDIADJI_0597.JPG

A filmből megtudhatja a néző, hogy mi is az az úszókunyhó, milyen a civilizációtól távol sátrazni a Tisza-tó közepén, vagy milyen a kényelmes nyaralóhajón egy sziget csücskében éjszakázni. Vízparti történet révén a szereplők közvetlen kapcsolatban vannak a Tiszával, ahogy a virágzó tündérrózsák között úsznak, vagy az amazonasi esőerdőkhöz hasonlítható titkos kis csatornában kenuznak. Bepillantást enged a vidéki kisváros szombatjába, a vízen élő horgász érzéseibe de a szabadstrand éjszakai lüktetésébe is. Tábortűz, szalonnasütés, vagy a halsütés a nyaralóhajón, kinek melyik tetszik jobban – a videó ezáltal is alternatívákat kínál az időtöltésre a természetben, a Tisza-tavon.

Ez a film nem a klasszikus riport vagy beszélgetős műsorok tematikáját követi. Nem a nagy monológokról, vagy szakmai beszélgetésekről szól, hanem arról, hogy hogyan érzi magát két ember a természetben. Megmutatja milyen az élményeket megélni, benne lenni és rácsodálkozni. Egyszerű, mert a természetben lenni is az. Bárki lehetne ez a két ember, bárki érezheti így magát a Tisza-tavon.

 

És mit mondott Pokorny Lia a Tisza-tóról?

Centrál Színházi kollégája, Papp János invitálására indult neki erdőnek mezőnek hétvégentea budapesti életből kiszakadva. Évek óta szívesen és rendszeresen jár túrázni, evezni, kerékpározni, hogy feltöltődjönhabár már gyerekkorát is természetközelben élte, de a fővárosi színházi élet egy időre elsodorta tőle

Lia-Dimi-szelfi-nyaralogajo-reggeli-3

Miért fogadtad el a meghívást?

Nagyon szeretem a természetet: túrázni a hegyekben éppúgy, mint vízen, vízparton lenni. Mindig szimpatizálok azokkal, akik úgy éreznek a természet iránt, és úgy élnek benne, mint Dimi. Amikor meghívott, úgy éreztem, boldogan megyek, mert egy ügy mellé állhatok és talán én is hozzáadhatok valamit. Mindegyik filmjét láttam és úgy gondolom, hogy nem csak bemutatja, hogy milyen a Tiszatónál vagycsaka természetben lenni, hanem annál sokkal többet ad, sajátos látásmódjával és üzenetével. Tetszik amit csinál; inspiráló, nem csak a filmjeivel, hanem a tetteivel is, gondolok itt a természetvédelemmel kapcsolatos tevékenységére. Nagyon hasonlóan gondolkodunk és az ember szívesen tölt időt  ilyen emberrel.”

 

Hogy élted meg a közös munkát?

A filmjei alapján volt egy pozitív képem, de magam sem számítottam arra, hogy ennyire hamar megtaláljuk az összhangot. Nem munkaként éltem meg, hanem nyaralásként. A Tisza hangulata, a programok, a természet szépsége sodort magával  – és teljesen kikapcsolt. Már alig vártam, hogy Dimi elkészüljön a filmmel!”

 

Elégedett vagy a végeredménnyel?

Nagyon sok ember unatkozik, nem tudja mivel töltse a szabadidejét. Miközben vágynak arra, hogy távol legyenek mindentől és közben új impulzusok érjék. Nem kellenek bonyolult és drága dolgok ahhoz, hogy az ember kitörjön a hétköznapokból és boldognak érezze magát. Ez a film az élet szeretetéről, a természet szépségéről és a Tisza varázsáról szól. volt átélni és benne szerepelni. Nagyon szeretem ezt a filmet!”

 

Dimitryvel az I love Tisza-tó magazinunkban készítettünk interjút, amely itt olvasható:

Ljasuk Dimitry: „Engem a Tisza-tó mindig feltölt!”

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: