fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma

A Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő is bekerültek az orgász legjobb strandjai közé

Az Év fürdője szavazáson már a TOP10-ben láthatjuk a berekfürdői fürdőt, de a tiszaörsi, tiszafüredi, kunhegyesi és karcagi fürdő is nevezett, augusztus 31-ig rájuk is lehet szavazni.

A termalfurdo.hu idén is három kategóriában keresi az ország legnépszerűbb fürdőit. Ezen kategóriák kialakítására – Az Év Fürdője, Az Év Regionális Fürdője, A Helyiek Kedvenc Fürdője – azért volt szükség, mert a magyarországi fürdők adottságai széles palettán mozognak. A világszinten is egyedülálló minőségű és mennyiségű termálvízkincsünkre épült hozzávetőleg 200 fürdő között megtalálhatóak, a néhány medencével rendelkező, csak  nyáron nyitva tartó strandok ugyanúgy, mint a nemzetközi hírű, több tucat medencével rendelkező fürdőkomplexumok.

A szavazás június 1-én kezdődött, féldőnél jár. A jelenlegi állás a korábbi évek eredményeinek tükrében több érdességgel is szolgál. A budapesti fürdőket eddig elkerülte a siker, most azonban a főváros legújabb fürdője ott van az élvonalban. Akad olyan fürdő is, amely eddig minden alkalommal a dobogón végzett az idén eddig szerzett szavazatai alapján azonban egyelőre nem került be a TOP10-be. Ha kíváncsi, melyik az a 10-10 fürdő, amely július 15-ig a legtöbb szavazatot kapta a saját kategóriájában, ide kattintson.

termalfurdo_strand_tiszafured_1

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből 18 fürdő versenyez

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből vesz részt a legtöbb fürdő a szavazásban, és az eddigi években mindig jó eredményeket is értek el. A Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ 2015-ben megszerezte a győzelmet Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában, azóta az országos ismertségű fürdők között indulnak és érnek el minden évben jó helyzést. A saját kategóriájában eddig minden évben a legjobbak között szerepelő a Berekfürdői Gyógy- és Strandfürdő jelenleg is az élmezőnyben található.

A megyéből induló összes fürdő itt látható.

termalfurdo_szent_istvan_kunhegyes_1

Idén is legalább 150 000 szavazóra és szoros versenyre számítanak

A versenyt szervező termalfurdo.hu a tavalyi több mint 150 000 szavazó után arra számít, hogy idén is legalább ennyien szavaznak majd a kedvenc fürdőjükre. A verseny minden évben igen szoros. Több esetben is csak néhány szavazat döntött az egyes dobogós helyezésekről. A szavazatok döntő hányada a nyár második felében érkezett, így a verseny még teljesen nyílt.

Szavazni augusztus 31-ig lehet, a voksolók között wellnesshétvégéket, fürdőbelépőket és egyéb értékes nyereményeket sorsolnak ki.

A verseny szabályainak értelmében az előző év győztesei nem indulnak, így idén nem lehet szavazni a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdőre, amely kisebb meglepetést okozva Az Év Fürdője kategóriában győzött, az Orosháza-Gyopárosfürdő Gyógy-, Park- és Élményfürdőre, amely Az Év Feltörekvő Fürdője kategóriában szerezte meg a győzelmet, és a Tiszavasvári Strandfürdőre, amely A Helyiek Kedvenc Fürdője kategóriában diadalmaskodott.

termalfurdo_tiszaors_4

A cél, hogy még népszerűbbek legyenek a fürdők

Bár a fürdők egymással versenyeznek, a szavazás célja mégis az, hogy a magyar fürdőkre irányítsa a figyelmet, hiszen a fürdőbe járás több egyszerű kikapcsolódásnál. A testünkre és az idegrendszerünkre egyszerre gyakorol kiváló hatást, nem csak gyógyításra alkalmas, de a betegségek megelőzésében és a sportolás utáni regenerációban is nagyon hasznos.

Jász-Nagykun-Szolnok megye fürdőire ide kattintva lehet szavazni.

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: