fbpx
Összes téma Hírek Program tiszafüred Képgaléria

KÉPGALÉRIA: Remek hangulatban telt a Tiszafüredi Halasnapok

Az idei Halasnapok remek hangulatban telt és az eső sem vette el a fesztiválozók kedvét.

A Tiszafüredi Halasnapok hagyományosan péntek délután karneváli felvonulással kezdődött, idén először új helyszínről, a Kovács Pál Művelődési Háztól indult a menet. A 18 csoportból álló, több mint 500 közreműködő változatos produkcióikkal egészen a Halas térig szórakoztatták a publikumot. A felvonulók között ott volt a díszvendég Szolnok városának művészeti csoportja, a Dalma Dance Club Sportegyesület is.
A Halas téren Ujvári Imre, Tiszafüred polgármestere és Szabó István, Szolnok alpolgármestere nyitotta meg a 41 éves Tiszafüredi Halasnapokat. Köszöntőjében Ujvári Imre kiemelte, hogy Tiszafüred városának évről-évre megtisztelő feladat és kihívás, hogy az 1978-ban először megrendezett és azóta sok évtizedes múltra visszatekintő Halasnapokon mindig új ötleteket és sok embert érdeklődő programokat tudjon megvalósítani.
Erre idén is garanciaként szolgált a kitűnő minőségű halakból készült ételek kóstolója, vagy Tiszafüred díszpolgárának, Veres Zoltán műrepülő világbajnoknak látványos bemutatója. Sok ezren szórakoztak az olyan közkedvelt sztárok koncertjén, mint például a Halott Pénz, a Hooligans, a Republic, a Punnany Massif, a Kelemen Kabátban és a Budapest Bár. A tiszafüredi lakcímkártyával rendelkezők regisztrációt követően változatlanul ingyen vehettek részt ezeken az eseményeken.
Tiszafüred Város Önkormányzata arra is törekedett, hogy a színes programkínálatot további, új eseménysorozattal gyarapítsa. Ezért útjára indult a Halas Sziget elnevezésű programsorozat, amelyet a Tisza-tavi Sporthorgász Közhasznú Nonprofit Kft. koordinált. A közkedvelt Morotva-félsziget ideális helyszínnek bizonyult a kézműves foglalkozásoknak, a látványhalászatnak, a gyermek horgászversenynek, illetve a Tiszai Halételek Fesztiváljának. Itt közel félszáz főzőcsapat győzte meg az érdeklődőket arról, hogy a halat nemcsak karácsonykor kellene használni. Magyarország  vízrajzi és klimatikus adottságai hiába kedveznek az édesvízi haltermelésnek és halászatnak, ráadásul a halhús finom és egészséges, mégsem képezi részét mindennapi étrendünknek. Halászlé-kategóriában első helyen végzett a Tiszafüredi ELIT Horgászegyesület, második a Jászkeszegek, harmadik Debrecen-Bánki Refisch csapata lett. Egyéb halételek kategóriában szintén a Tiszafüredi ELIT Horgászegyesület végzett, második a Tiszanána-Dinnyéshát, harmadik a Sárrét Gyöngye főzőcsapata lett. Külön díjazottak kategóriában első helyen végzett a Tiszafüredi Sanitas & EFI, második a Tiszanána-Dinnyéshát, harmadik a Vidróczki csapata lett.

Az idei rendezvény védnökei Dr. Nagy István, agrárminiszter és Kovács Sándor, országgyűlési képviselő voltak. A nyári programkínálat Tiszafüreden július 26-28. között a 6. Természet Operaháza Tisza-tavi Fesztivállal folytatódik, ahol az idei díszvendég Debrecen városa lesz – közölte Kerekes Sándor, Tiszafüred Város sajtókapcsolatokért felelős munkatársa.

Fotók: Tiszafüred Városa / I love Tisza-tó

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: