fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma Tisza-tavi Sporthorgász Kft. Tiszaderzs Tiszaszőlős

Csodálatos panorámára lelsz a pallóút végén

Tiszaderzs-Tiszaszőlős között, a tél folyamán egy pallóutat épített ki a Tisza-tavi Sporthorgász Nonprofit Kft. azzal a céllal, hogy új horgászhelyek létesüljenek. Azóta a turisták is előszeretettel felkeresik és sétálnak végig rajta.

Kerékpártúránk alkalmával láttuk meg az aszfaltozott gátkoronán a felfestést, amelyen a „Pallóút” felirat és egy nyíl szerepelt. Egyből letértünk a gátról, a fűbe fektettük biciklinket, majd besétáltunk. 200 méteres szakaszon mintegy 700 palló vezet be az Aranyosi- és a Tiszaderzsi-kikötő közötti területre. A kanyargós, de roppant idilli út mentén nádasok között sétálhatunk, míg velünk szemben egy óriási fa üdvözöl bennünket. Vigyázzunk a lépteinkkel, hiszen ha nem figyelünk oda, beleakadhat a cipőnk orra! A pallóút alatt viszont nem kell több méteres vízre számítanunk. Azért készült télen az út, mert az akkori alacsony vízállásnak köszönhetően könnyen leverhetők voltak a cölöpök. A nyári vízszint megemelkedésekor csupán, néhány tíz centiméteres víz van alatta, ami főként mocsaras jellegű.

pallóút tiszaderzs

Az idilli út végén a Tisza vár bennünket. Érdemes itt eltölteni néhány percet, mert ez remek helyszíne lehet egy piknikezésnek vagy egy horgászatnak is. A kitett farönkök közé akár tüzet is rakhatunk és egy kellemes nyársalást rendezhetünk ott – de vigyázzunk a természet épségére és mindig tájékozódjuk az aktuális tűzgyújtási tilalmakról!

pallóút tiszaderzs tisza-tó

A pallóút végére érve balra és jobbra is bejárhatjuk a területet, ám itt már kitaposott ösvényen sétálhatunk. Ha szeretnénk egy-két jó fotót készíteni, akkor itt megtehetjük, esetleg egy rövid videót is felvehetünk róla.

A hely legkönnyebben kerékpárral vagy gyalog közelíthető meg, hiszen május 1-től szeptember 1-ig autóforgalom korlátozás van a gáton és a helyenkénti lezárás miatt csak kerékpárral lehet az út megszakítása nélkül körbemenni.

IMG_5721

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: