fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Megkezdődött a tiszavirágzás a Tisza-tavon

A Hortobágyi Nemzeti Park kollégái megerősítették, hogy a Tisza-tavon is lehet már látni őket, sőt nem is keveset belőlük! Szombaton vezetett kérésztúrára várják az érdeklődőket.

Múlt hét szombaton még arról adtunk hírt, hogy talán megkezdődött a tiszavirágzás, de sajnos az azt követő napokban szinte teljesen eltűntek. A héten több helybélit is megkérdeztünk, látták-e már, de mind azt válaszolták, hogy nem. Mindeközben a rendőrség közleményt adott ki: akár 150.00Ft is lehet a bírság, ha valaki begyűjti, elpusztítja a tiszavirágokat. 

received_451721155612490

Viszont június 21-én, péntek este a nemzeti park bejelentette: megkezdődött a tiszavirágzás a Tisza-tavon! Aki szeretné ezt a páratlan természeti csodát megtekinteni, úgy őket vezetett túrája várják június 22-én, szombaton délután 17.00-kor a tiszafüredi Albatrosz kikötőbe. A helyek száma véges, maximum 50 fő jelentkezhet a túrára, további részletek itt:

Hortobágyi Nemzeti Park – Turizmus

Tiszavirágzás túrát tartunk szombaton

“A péntek esti hajós bejárás során a Természetvédelmi Őrszolgálat munkatársai erősebb előrajzást figyeltek meg a Tisza-tó térségében, így szombatra (06.22.) meghirdetjük a következő túrát.

Helyszín: Tiszafüred – Albatrosz-kikötő

Program jellege: Vetített előadás, majd hajós kirándulás, tiszavirágzás megfigyelés hajóról.

Időpont: 2019.06.22. (szombat)

Találkozó 17 órától.

Részvétel jelzése:

A programon való részvétel regisztrációhoz kötött, tehát előzetes bejelentkezés mindenképp szükséges!

Kérjük, hogy közvetlenül hívják a kikötőt és feltétlenül jelezzék, hogy a nemzeti parkos túrára érkeznének (adják meg a túranapot és a létszámot is).

Az Albatrosz kikötő elérhetősége30/2345-108
(a Tisza-tavi regisztráció véglegesítése ezen a telefonszámon)

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: