fbpx
Összes téma

Mintegy 3 tonna szemetet szedtek ki a tóból az I. Tisza-tavi PET Kupa résztvevői

A három napig tartó I. Tisza-tavi PET Kupán hét csapat gyűjtötte össze ezt az óriási mennyiséget.

Lezárult az I. Tisza-tavi PET Kupa, amely során -a többi kupához hasonlóan- civiklekből álló csapatok versenyeztek abban, hogy ki tud minél több szemetet összegyűjteni a Tisza-tavon július 16. és 18. között. A versenyre hét csapat nevezett és a segítőkkel együtt mintegy száz fő vett részt a tó kitakarításában Tiszafüredtől Kisköréig, 25 folyamkilométeren. Idén bőven volt mit gyűjteni, hiszen az áradás miatt a Tisza rengeteg szemetet hozott le, így 3 tonna szeméttől sikerült megtisztítaniuk a tavat, erről a KÖTIVIZIG számolt be.

Több tonna szemét lebeg a vízen a Kiskörei Vízlépcsőnél

A PET Kupa Tisza-tavi versenyének eredményhirdetése kedd délután volt, a helyezések a következőképpen alakultak:

  1. KÖTIVIZIG – több mint 300 zsáknyi szemetet szedtek!
  2. Petvidra
  3. Petúnia

Emellett átadták a Tisza Hőse díjat, amit a Petúnia csapata nyert el, hiszen az ők szedték össze az egy főre jutó legtöbb szemetes zsákot.

A felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futama
Kisköre, 2019. június 18. Saját építésû hajóról pakolnak le összegyûjtött hulladékot a célban a felsõ-tiszai PET-kupasorozat Tisza-tavi futamán, a kiskörei strandnál 2019. június 18-án. Hét csapat hajója három nap alatt Tiszafüredtõl Kisköréig három tonna a hulladékot gyûjtött össze, amelynek nyolcvan százaléka PET-palack volt, és ezeket a korábbi évekhez hasonlóan idén is újrahasznosítják. MTI/Czeglédi Zsolt

Az I. Tisza-tavi PET Kupa részletes beszámolóját az index.hu-n olvashatod el.

 

Forrás: index.hu  / kotivizig.hu

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d