fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Kié a legszebb kakas? A poroszlói kakas-szépségversenyen kiderül!

Június 22-én, szombaton kerül megrendezésre a tó egyik legkedvesebb és legérdekesebb rendezvénye, a Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál, ahol megválasztják 2019. Baromfiudvar Királyát.

 

A Kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál az év egyik legnagyobb poroszlói vendégvonzó rendezvénye, hiszen az ország minden területéről neveznek be kakast, amelyek közül a legszebbet egy fő fesztiválozóval kiegészült szakmai zsűri választja meg és persze a bográcsokban rotyogó legfinomabb étel is díjazásban részesül. A június 22-i fesztiválunkon Kowalsky meg a Vega ad ingyenes koncertet – mondta el a részleteket lapunknak Bornemissza János, Poroszló polgármestere.

A kakas-szépségverseny létrejötte egy hirtelen ötletnek volt köszönhető, ami akkora sikert aratott, hogy évről-évre egy többen érkeznek kakasukkal Poroszlóra. És aki azt gondolná, hogy a bográcsokba a első helyezett vagy a helyezést el nem érő kakasok kerülnek, az nyugodjon meg, mert ez egyáltalán nem így lesz.

A szépségversenyre az alábbi kategóriákban lehet őket indítani:

  • baromfi-kakas
  • pulyka-kakas
  • liba-gúnár
  • kacsa-gácsér

A rendezvény célja az, hogy bemutassa a falusi jellegű szárnyasokat. Őket szakértő zsűri fogja értékelni, akik tenyésztőkből és állatorvosból állnak. A korábbi évek szokásait megtartva egy laikus néző is beülhet a zsűri tagjai közé, akit a helyszínen választanak ki. A kakasokat egy erre a célra kialakított arénában lehet felvezetni és az értékelési szempontok közt a fajta- és egyedi jelleg, valamint az emberközeliség is szerepel. A legszebb kakasokat I. II. és III. helyezéssel jutalmazzák és az egyik elnyeri a 2019. év Baromfiudvar Királya címet.

Ha az Ön portáján is kapirgál egy helyes kakas, akkor az alábbi jelentkezési lapot kitöltve és lehetőleg június 20. csütörtökig személyesen a poroszlói TOURINFORM irodába, vagy e-mailen a poroszlo@tourinform.hu címre visszajuttatva nevezheti is a szépségversenyre, emellett a helyszínen is van lehetőség jelentkezni.

A Tisza-tavi Ökocentrum speciális ajánlatot kínál a résztvevőknek: aki nevez és részt is vesz a szépségversenyen, az ingyenes belépést kap a Tisza-tavi Ökocentrumba.

Kiemelt kép: mindenamieger.blogspot.hu 

kakas szepsegverseny3

Heves megyei kakas-szépségverseny és Bográcsfesztivál

No Description

kakas szepsegverseny

 

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: