fbpx
Összes téma

Tiszafüreden, Szolnokon és Zagyvarékason is ittas sofőröket fogtak a rendőrök

A hétvége igazoltatással teli volt és amikor pozitívat mutatott a szonda, a jogsi egyből ugrott.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetben intézkedtek a rendőrök.

Az elmúlt napon a megye rendőrei hat személyt fogtak el az ellenük érvényben lévő körözés alapján és három eljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Szolnok belterületén közlekedett 2019. június 15-én reggel egy 45 éves helyi férfi személygépkocsival, amikor finn módszeres ellenőrzés során a járőr intézkedés alá vonta. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vezetői engedélyét elvették.

Hasonló eset történt Tiszafüred belterületén is, ahol a rendőrök 2019. június 15-én 14 órakor ellenőrizték a tehergépkocsival közlekedő 48 éves férfit. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért vezetői engedélyét a helyszínen elvették.

Ugyanezen a napon egy 51 éves jászalsószentgyörgyi lakos 22 óra 40 perckor Zagyvarékas belterületén közlekedett személygépkocsijával, amikor a rendőrök megállították. A sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda itt is pozitív értéket mutatott. A járművezető vezetői engedélyét ebben az esetben is elvették a rendőrök.

Mint az esetekből is kitűnik, a rendőrök napszaktól függetlenül kiszűrik az ittas járművezetőket. Kérjük, amennyiben alkoholt fogyasztanak, akkor inkább gyalogosan, tömegközlekedéssel, taxival, esetleg egy családtagot vagy ismerőst megkérve oldják meg a közlekedésüket! Ezzel nemcsak önmagukra, hanem a többi közlekedőre is figyelemmel lesznek, és felelősségteljes viselkedésükkel nagyobb tragédiát előzhetnek meg!

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: