fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Vélhetőleg megkezdődött a tiszavirágzás a Tisza-tavon

Frissítés: szakértő olvasónk-barátunk szombat este 7 óra körül egyet sem figyelt meg, de bízzunk a legjobbakban! Hivatalosan még nincs megerősítve, hogy megérkeztek a kérészek, viszont a Hortobágyi Nemzeti Park kollégái pénteken már láttak néhány példányt és néhány turista, helybéli is megfigyelte őket.

A Hortobágyi Nemzeti Park kollégái rendszeresen figyelik a kérészek érkezését, amelyek jellemzően június 10. és 20. között láthatók. Két kollégájuk pénteken már megfigyelt néhányat, úgyhogy várhatóan, a következő napokban remélhetőleg megkezdődik a rajzás. A park kollégái itt írtak a pénteki élményükről, viszont szombaton egyet sem figyelt meg szakértő barátunk-olvasónk.

Hortobágyi Nemzeti Park – Turizmus

Kisebb számban már láthatóak a kérészek a Ti

Mint írták: “A Közép-Tisza Tisza-tavi térségéből is jelezték kollégáink, hogy az első kérészek már hét elején megjelentek az öblítőcsatornákon, de mindig csak akkora számban, hogy még győzték megenni őket a halak és a madarak. Pétek este már egy kicsit másabb volt a helyzet, szinte minden folyamkilométernél lehetett látni párat.

Valószínűsíthető tehát, ha ez a napról napra növekvő tendencia így marad, akkor szombat este már egészen jó előrajzás várható a Tisza-tó térségében.”

Az olvasóink jelzése alapján Tiszaderzsnél is megfigyelték már őket, valamint Dinnyéshátnál is látták már, erről videófelvétel is készült.

No Title

No Description

Amint biztos információink vannak arról, hogy megkezdődött a tiszavirágzás, mindenképp hírt adunk róla!

1 hozzászólás

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: