fbpx
Összes téma Program Tisza-tó élmények Abádszalók

A hazai cukrászszakma legjobbjai fogják zsűrizni a Tisza-tó Tortája Gasztrofesztiválon

Többek közt Mautner Zsófi gasztroblogger, Erdős Hanna négyszeres olimpiai- és világbajnok mestercukrász, Bartus Dóra világbajnok ezüstérmes cukrász is a zsűri tagjait erősíti.

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre a Tisza-tó tortája verseny, amelyre nyolc kategóriában lehet indulni, nevezési díj nélkül. Az indulóknak egy tálca süteményt kell felmutatniuk, amelyeket a verseny végeztével kiosztanak az érdeklődők között. Minden kategória első három legjobbját díjazzák és az abszolút győztes viheti haza a Tisza-tó tortája vándorkupát.

HELYSZÍNVÁLTOZÁS!  A strand helyett a Füzes Kempingben kerül megrendezésre a verseny, ami az eredeti helyszíntől mintegy 100 méterre, az odafelé vezető út bal oldalán található.

FB_IMG_1557475404424

– Házi sütemény (hagyományőrzés, vidéki receptúrák bemutatása)
– Édes sütemény (különféle modern technikák, innovatív ízvilág és megjelenés)
– Sós Aprósütemény
– Grillázs torta
– Profi torta kategória, ami a cukrászdák és cukrászok versenye (az íz és a megjelenés egyaránt fontos bíráltai tényező)
– Amatőr torta kategória az íz és a megjelenés egyaránt fontos bíráltai tényező)
– TortArt kategória (minden, ami tortaművészet), azaz cukorvirág, artisztika, extra torta, stb.
– 4T, azaz a Tisza-tavi települések által nevezett torták

Az elkészített tortákat és süteményeket neves, szakmai zsűri fogja értékelni íz, díszítés, minőség és forma szerint.

– Mautner Zsófia gasztroblogger, 12 szakácskönyv szerzője, a Master Chef Junior zsűritagja
– Erdős Hanna, négyszeres olimpiai- és világbajnok mestercukrász
– Vaslocki Orsolya, kétszeres Ország tortája verseny győztese
– Bartus Dóra világbajnok ezüstérmes cukrász
– Gál László cukrászmester
– Matkó Péter gasztronómus

Ismerd meg Erdős Hannát, a világ 12. legjobb mestercukrászát!

Nevezési határidő: 2019.06.09., reggel 8:00 és 10:00 között.

További információkat itt találsz: Tisza-tó tortája Gasztrofesztivál

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: