fbpx
Összes téma Tisza-tó élmények

Idén nyárra elkészül az abádszalóki strand felújítása

A strand már 85-90%-ban elkészült, és a kivitelező vállalja, hogy idén nyáron már használatba lehet venni, viszont az esős idő nem kedvez a kivitelezés munkálataihoz.

Balogh Gyula, Abádszalók város polgármestere Facebook-on közölte:

“A strandfejlesztés jól halad, a 4. hete tartó esős idő sajnos nem kedvez a projekt befejezésének. A pályázatot 2020. májusára kell befejezni, de a kivitelező rendkívül kedvező hozzáállással vállalta, hogy a 2019-es szezonra elkészül. A fejlesztés teljesítése 85 – 90%-ban készen van. Várhatóan, ha az idő kedvez, június 30-ra kész lehet.”

A felújítás során a jobb oldalon a teljes ivóvíz – szennyvíz – áram rendszer kicserélődött, a későbbi fejlesztések kapacitásbővítését is elbírja. Eltűntek a légvezetékek, a mentetlen oldalon kiépült a kandeláber rendszer.

A vendégeket érintő fejlesztések közt megtalálható lesz: hárompályás új csúszda rendszer került kiépítésre a meglévő állványzat felhasználásával. Új, kivilágítható homokfoci, strandröplabda pálya épült a strand bal oldalán. 2 akadálymentes, gyerekmosdóval, pelenkázóval felszerelt mosdó került kialakításra, zuhanyzók kerültek kiépítésre.

abádszalók

Két plázs, egy játszótér épült a vízoldalon. A gátkoronán megépült egy panoráma koktélbár – fagyizó, a mentett oldalon hat új büfé, terasszal. Egy fogadó épület létesült a gombasor helyén, ebben kap helyet a VIP öltöző, vizes blokkok, értékmegőrző, elsősegély szoba. Megépült egy 1000 m2-es rendezvénytér. Elültettünk közel 200 db fát.

Ami még befejezésre vár: A vízoldalon az eső, az árvíz miatt harmadik hete nem lehet homokkal feltölteni a pályát és a plázsokat, utána lehet lerakni a kész sétányelemeket és jöhet a tereprendezés.

Folyamatban van egy hínárvágó gép beszerzése a strand karbantartásához. A mentett oldalon a teraszok, sétányok lerakása, a fogadó épület, és a koktélbár felszerelvényezése, tereprendezés van még hátra.

abádszalók 2

– Várhatóan a júliusi főszezonra mindennel elkészülünk a jobb oldalon – fogalmazott a polgármester és hozzátette, a baloldalon a Magyar Turizmus Ügynökség további 100 M ft-os támogatásából folytatják a fejlesztéseket. Közműfelújítás, beléptető, parkoló rendszer kiépítése, recepció, tourinform iroda építése tartozik a leglényegesebb elemek közé.

– Mindannyian be szeretnénk fejezni a 25 – 30 éve várt fejlesztést!
Az időjárás alakulásának függvényében a mielőbbi nyitást szorgalmazzuk, ez mindannyiunk közös érdeke! Megértésüket és türelmüket köszönjük! – zárta szavait Balogh Gyula.

Forrás és fotók:

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: