fbpx
Tisza-tó élmények Összes téma Tisza-tó története élővilág Túra

Elkészült Ljasuk Dimitry legújabb filmje: a tavaszból a nyárba kalauzol bennünket

Ljasuk Dimitry ismét egy remek filmmel kápráztatja el a közönséget, amelyben a vitorlázás, a nyaralóhajózás mellett többek közt a gasztronómia is helyet kapott.

“Végre kész ” – írta a film beharangozójához Facebook oldalán az egykori tiszafüredi lakos és Tisza-tó rajongó, videoblogger:

Tudjátok, én vagyok az a srác, aki kisfilmeket készít a Tisza-tóról, önszántából, azzal a céllal, hogy a Tisza-tavat belopjam az emberek szívébe, fentebb „pozícionáljam” a fejekben. Mind a turistáknak, mind a helyi embereknek szeretném átadni, megmutatni, hogy ez a mesterséges tó, amit belakott a természet, mennyire különleges és festői.

Tavaly nyáron készítettem el a Tisza-Tavi kalandok első részét a „TOP 8 program” alcímmel, aztán decemberben érkezett az „őszből-télbe” és most a „tavaszból-nyárba” rész. A sorozatokkal a négy évszakot szeretném lefedni és minden részben edukálni, szórakoztatni és mélyebb üzeneteket is átadni.

dimitry3

És miről szól a legújabb film?

“A sorozatom harmadik részében rövid kis történetekkel vezetem át a nézőt tavaszból-nyárba, januártól május elejéig. Bemutatom, ahogy a fagyos Tisza kiolvad, ahogy megjelennek az első zöld foltok, megmutatom ahogy feltöltődik vízzel a víztározó medence és beindul az élet. Az élet beindulásának a része a 80 éves Horthy-csatorna is, ami egy igazi különlegesség Magyarország egyetlen és működő függőcsatornájával. Kitérek arra is, hogy lehet-e vitorlázni a Tisza-tavon és persze újra csónakázok. Ebben az epizódban szerepel az elismert gasztroblogger, Mautner Zsófi is, aki elfogadta a meghívásom a tóra. Vele együtt egy úszóház stégjén főzünk a hömpölygő Tiszán, majd megmutatom neki Magyarország egyetlen olyan faluját (annak a helyét), amit több mint 140 éve pusztított el a jeges ár. A Tisza-tó és a víz talán mindenkinek egyet jelent a fürdéssel – és a fürdés most sem marad el – ezúttal az ívó keszegekkel úszok. A film végén pedig az életet adó esővel vezetem át a nézőt tavaszból-nyárba. A Tisza-tavi kalandok minden része a természet, a körforgás és az élet szeretetéről szól – és arról, hogy az ember hogy élhet együtt az általa létrehozott mesterséges tóval. Bízom benne, hogy át tudom adni sajátos nézőpontommal.” – fogalmazott Dimitry.

És íme, a film:

 

Leave a Reply

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

%d bloggers like this: